Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Jordgubbsbollar

Trevlig Midsommar! Jag och sambon ska fira hemma i Skövde med midsommarmat, jordgubbstårta, picknick vid sjön och bara vara. Vi gör det bästa vi kan i dessa tider och kommer i stort sätt bara att ta det lugnt. Jag hoppas att ni får en fin Midsommar med god mat, god fika och fint väder!

Men innan jag stänger ner datorn för dagen vill jag tipsa om det här sista minuten-receptet till Midsommar. Chokladbollar med jordgubbsgömma rullade i pärlsocker. Så mumsigt, enkelt och perfekt för både stora och små. Har ni idétorka eller helt enkelt inte hunnit baka något till i dag kan jag varmt rekommendera de här!

Ingredienser – 8 stora eller 16 små bollar

100 g laktosfritt rumsvarmt smör

5 dl havregryn

1 msk ljus sirap

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 msk kallt kaffe

1 krm salt

8 medelstora eller 16 små jordgubbar

Garnering

PärlsockerGör så här

Mixa havregryn i en matberedare till en smuligare blandning. Tillsätt smör, sirap och socker. Mixa till en jämn smet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom jordgubbarna och mixa ytterligare en gång. Lägg smeten i en skål och låt vila i kyl i ca 40 minuter. Tag ut smeten och forma den till lika stora bollar. Platta till och göm in en jordgubbe i varje boll. Rulla dem i pärlsocker och låt stå i kyl innan servering. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *