Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Blåbär & Vit Chokladrutor

Mumsiga blåbär- och vit chokladrutor som passar till alla fikapauser. Det perfekta med de här rutorna är att de funkar utmärkt att frysa in, låta tina några timmar i rumstemperatur och sedan njuta av dem till en kopp kaffe. Då smakar de som nybakat och får en extra härlig fudgy konsistens. Älskart!

Ingredienser

Ugn 200° | Tillagning 18-20 minuter | ca 12 stycken

2 st ägg

2 dl strösocker

1 1/2 dl mjöl

100 g smör

150 g vit choklad

200 g frysta blåbär


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och socker i en bunke tills äggulorna har löst upp sig helt tillsammans med sockret. 

2. Tillsätt mjöl och rör om till en seg smet. 

3. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme tills det har smält helt. Tillsätt blandningen i smeten och rör om ordentligt. 

4. Rör ner blåbären i smeten och rör om ordentligt. För att få mer färg på smeten kan du mosa blåbären lite försiktigt för att få en mer lila-aktig färg.

5. Häll över smeten i en rektangulär form (ca 20×30 cm) klädd i bakplåtspapper och toppa med ytterligare några blåbär. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna innan du delar dem i bitar. Förvara dem i kyl och ät inom en vecka eller frys in där de håller sig i ca 2 månader. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *