Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kexchokladbollar

Här kommer ett ruskigt gott recept på chokladbollar med bland annat mjölkchoklad och kexchoklad. Vilken härlig kombination det blev. Bollarna är rullade i kexchoklad som jag har mixat till en smulig blandning. Har du ingen mixer kan du hacka kexchokladen på en skärbräda i mindre bitar.

Ingredienser – ca 12 bollar

100 g
 rumsvarmt smör

1/2 dl strösocker

75 g Plopp Kexchoklad eller mjölkchoklad

3 dl havregryn

1 krm salt

Garnering

60 g kexchokladGör så här

Smält chokladen och rör ihop tillsammans med smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Låt smeten stå i kyl i ca 40 min. Då blir det enklare att forma till bollar. Mixa eller hacka kexchokladen i mindre bitar och rulla bollarna i smulorna. Låt bollarna stå i kyl i ca 20 min innan servering för bästa resultat. Hoppas det ska smaka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *