Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Salt Kolabrownie

Lill-lördag och ett nytt gott recept på brownie. Den här gången gjorde jag en ny variant på Salted Caramel Pretzel Brownie, där jag bytte ut mjölkchokladen mot 150 g (2 st) Plopp Djungelvrål, för att få ännu mer sälta i brownien. Jag exkluderade även Pretzel och garnerade istället med smält Plopp Djungelvrål. Nedan finner ni hur jag gjorde, eftersom vissa ingredienser är utbytta. Hoppas det ska smaka!

Går det att byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl? Ja, det går alldeles utmärkt. Det är bara att addera lika mycket glutenfritt mjöl som vetemjöl.
Går det att byta ut chokladen mot ex. mörk- eller mjölkchoklad? Absolut. Det går finfint. Använd den choklad som du gillar bäst. Ett extra tips om du väljer att enbart använda mjölkchoklad. Tillsätt gärna lite extra sälta för bästa resultat.
Går det att byta ut muscovadosocker mot strösocker? Ja, det funkar. Själv tycker jag det blir en mer karamell-smak när man använder muscovadosocker, men det är en smaksak.

Ingredienser – 18 stycken

Ugn 200° | Tillagning 18-20 minuter | ca 12 stycken

Brownie

Karamellsås

1 msk smör

2 dl vispgrädde

1 msk sirap

1 1/2 dl muscovadosocker

1 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt


Garnering

75 g Plopp Djungelvrål

2 tsk kokosolja

Gör så här

Brownie

Följ receptet på Salted Caramel Pretzel Brownie

Karamellsås 

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på medelvärme i ca 30 minuter tills det har blivit en seg karamellsås. Häll karamellsåsen ovan brownien och låt stå i kyl i ca 1 timma.

Garnering

Smält chokladen tillsammans med kokosolja. Bred ut chokladen ovan karamellsåsen på brownien och låt stå i ytterligare 1 timma i kyl. Tag ut och dela i lika stora bitar. Klart för servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Salt Kolabrownie”