Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Oreokladdkaka

Kladdkakans Dag är återigen här! I går kväll svängde jag ihop en ny läcker kladdig och så där härligt seg kladdkaka med bland annat Oreo. Den här kladdkakan är både kladdig, seg och fudgy i konsistensen. På lagret ovan kladdkakan ligger ett tjockt täcke av Oreoglasyr och ovan det Oreogrädde. Riktigt mumsig kladdkaka!

Ingredienser – Kladdkaka 

Ugn 175° | Tillagning 15-20 minuter | 8 portioner

2 st ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

2 msk kakao

100 g smör


Oreoglasyr

1 paket Oreokakor

150 g färskost


Oreogrädde

2 dl vispgrädde

5 st krossade Oreokakor


Garnering

Krossade Oreokakor
Gör så här

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg och socker i en bunke tills ägget har bundit sig med sockret. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och kakao. Rör om till en seg blanding.  Smält smöret och tillsätt i skålen. Se till att röra om ordentligt så att smöret och smeten blandas samman. Häll över smeten i en rund springform (ca 20 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Tag ut och låt svalna under tiden du gör Oreoglasyren. 


Oreoglasyr

Mixa sönder Oreokakorna tillsammans med färskosten i en matberedare/mixer, alternativt krossa eller mortla kakorna för hand innan du rör ihop dem med färskost. Bred på glasyren ovan kladdkakan. Låt stå i kyl under tiden du förbereder grädden.


Oreogrädde

Vispa grädde fluffigt och rör ner de krossade kaksmulorna. Bred på grädden ovan glasyren och garnera till sist med ännu fler krossade kakor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *