Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Chokladbollar med After Eight

Chokladbollar är ju bland det enklaste du kan baka och gott är det också. För att göra de klassiska chokladbollarna lite mer ”häftiga” tillsatte jag bland annat mörk choklad och After Eight. Plötsligt förvandlades dem till krämiga chokladbollar med smak av mint. Riktigt gott, speciellt nu i juletider. De här är perfekta att servera bland all julfika!

Hur får man krämiga chokladbollar? Mixa havregrynen eller mortla den till en smulig blandning, nästan som ett mjöl. Då blir chokladbollarna mycket krämigare samt enklare att forma.

Ingredienser – ca 12 bollar

100 g
 rumsvarmt smör

1 dl strösocker

50 g mjölkchoklad

10 st bitar After Eight

3 dl havregryn

Garnering

PärlsockerGör så här

Smält choklad, After Eight med smör på låg värme i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Låt smeten stå i kyl i ca 40 min. Då blir det enklare att forma till bollar. Rulla bollarna i pärlsocker. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.