Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Pepparkaksbollar

Två veckor kvar till jul. Nu rusar tiden förbi och här hemma bakar jag för fullt. Senaste receptet är de här chokladbollarna med smak av pepparkaka som har en gömma av pepparkaksdeg. Det går bra att använda hemgjord pepparkaksdeg eller köpt. Välj det du tycker är godast och enklast. Jag rullade bollarna i julströssel från Dr. Oetker. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – ca 12 bollar

100 g
 rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 dl havregryn

2 tsk malen nejlika

2 tsk malen kanel

2 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

1/2 dl kakao

Fyllning

Pepparkaksdeg ca 100 g

Garnering

StrösselGör så här

Mixa havregrynen i en matberedare eller mortla den till en smulig blandning. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Rulla små bollar av pepparkaksdeg. Forma bollar av chokladbollssmeten, platta till dem lätt, göm in pepparkaksdeg och forma till en boll. Rulla bollarna i strössel. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *