Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Mintkyssar

Tredje Advent och glad Lucia! I dag ska jag fortsätta i bakstugan och baka ett nytt recept på bullar, men innan det vill jag tipsa om det här mumsiga receptet på mintkyssar. De här mintkyssarna har jag ätit sedan jag kan minnas. Min mamma gör alltid de här till jul, utifrån det här receptet och de är så himla goda. Jag använder pepparmyntolja från Apoteket, tycker den är bäst och ger väldigt mycket smak. Mintkyssar är helt glutenfria och kan göras mjölkfria eller veganska genom att byta ut chokladen. Perfekt julgodis!

Ingredienser – ca 60 stycken

3 dl strösocker

1 dl vatten

1/2 tsk ättika 

6 droppar pepparmyntolja

50 g mörk choklad


Gör så här

Koka upp socker, vatten och ättika i en kastrull. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Gör trådprov för att se om smeten är klar. Ta en liten droppe mellan två fingrar och pressa ihop för att bilda en tunn tråd. När du har fått det häll då över smeten i en skål. Rör med en gaffel tills blandningen har blivit vit och tjock. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Använd en matsked och klicka ut små runda kyssar. Låt stelna. Smält choklad och placera en liten klick på varje bit. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Mintkyssar”