Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Chocolate Chip Cookies – Mint

Chocolate chip cookies med Mariannekulor och en gömma av mintkyssar. Sega kolaaktiga kakor med en frisk ton av mint. Perfekt till uppesittarkvällen och de är dessutom enkla att baka. Mariannekulorna finns att köpa bland lösviktsgodiset på Hemmakväll. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – 8 stora eller 16 små kakor 

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 msk sirap

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

100 g chokladknappar

50 g Mariannekulor

8-16 st mintkyssar

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Vispa smör, socker vitt och luftigt med en elvisp. Tillsätt sirap. Sikta ner mjöl och bikarbonat, lite i taget och blanda ut jämnt. Rör till sist ner chokladknappar och Mariannekulor. Låt smeten stå i kyl i ca 30 min. Gröp ut kulor med hjälp av en glasskopa eller en sked. Platta till bollarna och göm in en mintkyss i varje. Placera bollarna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Se till att det finns mellanrum mellan dem. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått en gyllenbrun yta. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *