Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Sockerfria Chocolate Chip Cookies

Hoppas att ni har haft en härlig ledighet! Nu är jag tillbaka i köket igen efter en välbehövlig semester. Nu kommer ni att få ta del av flera mumsiga recept framöver och i dag vill jag dela med mig att ett gott recept på sockerfria kakor. De här kakorna är superenkla att göra och innehåller varken gluten eller socker. För att få en mer karamellaktig smak tillsatte jag havregryn som jag mixade till ett mjöl. Då blir kakorna extra goda!

Sockerfri mjölkchoklad finns att köpa bland chokladkakor i de flesta matbutiker. Föredrar du mörk choklad eller kanske torkad frukt går det att addera istället.

Ingredienser – ca 20 kakor

50 g rumsvarmt smör

2 dl durramjöl

1 dl mixad glutenfri havregryn

1 msk fiber syrup

2-3 msk sötströ

2 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt (ca 1 tsk)

100 g sockerfri mjölkchoklad

1 äggGör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa havregrynen i en matberedare eller med en stavmixer, har du inget av det kan du hacka den finare med en kniv. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan smör, sirap och ägg. Rör om till en kladdig smet. Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt i smeten. Klä en ugnsplåt i bakplåtspapper. Forma lika stora bollar av kakdegen och bred ut bollarna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter. Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *