Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kaffebrownie

Fudgy brownie med smak av kaffe, ett täcke med chokladmousse och ovanpå det pudrad kakao för ännu mer chokladsmak. Moussen består av två ingredienser, nämligen mjölkchoklad och vispgrädde. Superenkelt att svänga ihop och lyfter kakan till ytterligare än ny nivå. De här bara måste ni testa om ni är riktiga chokladälskare!

Ingredienser – 18 stycken

100 g smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl kakao

ägg

2 1/2 dl vetemjöl

2 msk kaffepulver

1 krm saltChokladmousse

2 dl vispgrädde

100 g mjölkchokladGör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull, tag åt sidan en stund. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Rör till sist ner smöret och rör om till en jämn smet. Häll över smeten i en rektangulär ugnsform (ca 30×40 cm) i bakplåtspapper och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Tag ut och låt svalna fram tills garnering.Chokladmousse

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. När grädden börjat puttra och koka häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält ihop med grädden. Låt svalna helt. Vispa med en elvisp, börja på låg hastighet och öka successivt tills det har blivit ett fluffigt mousse. Bred ut ovan brownien och pudra på kakao. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Kaffebrownie”