Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kanel- & kardemummabullar

Hembakade bullar kan vara bland det godaste som finns. De här saftiga bullarna har en blandning av både kanel och kardemumma. Så gott. Bullarna är doppade i kardemummasocker för få ännu mer smak av kardemumma. Jag älskar verkligen kardemumma och väljer hellre en kardemummabulle framför en kanelbulle. Vad väljer du?

Ingredienser – 12 stora 24 små

1/2 paket jäst

1 dl strösocker

2 tsk kardemumma

2 1/2 dl mjölk

75 g rumsvarmt smör

1 tsk salt

8 dl vetemjölKanel- & Kardemummafyllning

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk kanel

1 msk malen kardemumma


Sockerlag

1 msk kallt vatten

2 msk socker


Kardemummasocker

1 dl socker

1 tsk kardemummaGör så här

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk. Rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt de torra ingredienserna och spara ca 1/2 dl av vetemjölet till utbaket. Låt degen arbeta i en hushållsassistent eller i en matberedare. Tillsätt smöret under omrörning och låt degen arbeta i ca 10 minuter. Tryck till degen och lägg den i plastfolie. Låt den vila i kyl i ca 30 minuter. Tag ut degen och arbeta den på ett mjölat bakbord. Kavla degen tunn i en rektangulär form. Bred ut fyllningen och vik degen på mitten. Skär tunna remsor som är ca 1 cm breda. Ta två remsor och vrid ihop dem. Forma remsorna till bullar och placera dem på en ugnsplåt klädd i bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timma. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grädda dem i ca 12-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun yta. Pensla bullarna med sockerlag och låt de sedan svalna på ett galler. Rör ihop socker och kardemumma och doppa sedan bullarna i det när de har svalnat. Förvara bullarna torrt eller frys in dem i påsar. 

Kanel- & Kardemummafyllning

Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. 

Sockerlag

Rör ihop vatten och socker. Låt stå tills bullarna ska penslas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *