Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kladdkaka med vit choklad

En söt, seg och kladdig kladdkaka med smak av vit choklad. Servera gärna med en klick grädde och något knaprigt så som strössel eller nötter. Den här kladdkakan är busenkel att göra och svår att misslyckas med. För att få den ännu kladdigare kan du grädda den i någon minut mindre och vice versa om du vill ha den mindre kladdig. Låt gärna kladdkakan stå i kyl i några timmar, innan servering, för bästa resultat. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – Kladdkaka 

Ugn 175° | Tillagning 13-15 minuter | 8 portioner

1 st ägg

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

100 g vit choklad

75 g smörGör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg och socker i en bunke tills ägget har bundit sig med sockret. 

2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör om till en seg blanding. 

3. Smält smör och vit choklad och tillsätt i skålen. Se till att röra om ordentligt. Häll över smeten i en rund springform (ca 20 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Tag ut och låt svalna.. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *