Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Semla i glas

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och i år fick jag för mig att testa en ny variant på “semla”. Här har ni semla i glas. Det nedersta lagret består av vispad kardemummapannacotta, som ska representera själva bullen. Lager två av hemgjord mandelmassa och det sista lagret grädde. Som pricken över i lite hackad mandel på toppen. Alla tre lager tillsammans smakar helt ljuvligt. Det här bara måste ni testa!

Ingredienser – 4 portioner

Kardemummapannacotta

5 dl vispgrädde

2 msk strösocker

1-2 tsk malen kardemumma

2 st gelatinblad eller Agar Agar

Mandelmassa

2 dl mandel

2 dl florsocker

1 äggvita

Garnering

Vispad grädde

Hackad mandel

Gör så här

Kardemummapannacotta

Rör ihop alla ingredienser, utom gelatinblad, i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Tag kastrullen åt sidan och tillsätt gelatinbladen. Häll över pannacottan i en värmetålig bunke och låt stå kallt, gärna i kyl, i minst 3 timmar. Tag ut pannacottan och vispa den med elvisp. Börja på låg hastighet och öka successivt. När pannacottan blivit extra luftig och fluffig är den klar. Lägg ett lager pannacotta i botten av serveringsglasen.


Mandelmassa

Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Har du ingen matberedare kan du finhacka mandeln och sedan röra ihop med de andra ingredienserna. Lägg ett lager av mandelmassa ovan pannacottan. Garnera till sist med vispad grädde och hackad mandel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *