Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kaffekladdkaka

Alla <3 Dag närmar sig. Bjud någon du tycker om på den här goda kladdkakan med smak av kaffe, som är garnerad med vispad pannacotta med en ton av brynt smör. En riktig härlig smakupplevelse. Jag garnerade med lite granatäppelkärnor formade till ett hjärta för att få lite härlig syrlighet till kakan. Hoppas det ska smaka!

För att få en perfekt hjärtform på granatäppelkärnorna använde jag en hjärtformad pepparkaksform. Funkar hur smidigt som helst. Lägg på de precis innan servering för bästa resultat!

Ingredienser – Kladdkaka 

Ugn 175° | Tillagning 15-20 minuter | 8 portioner

2 st ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

2 msk kakao

1-2 msk kaffepulver (kan uteslutas)

100 g smör


Pannacotta

50 g smör

3 dl vispgrädde

2 msk strösocker

1 gelatinblad eller Agar AgarGör så här

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg och socker i en bunke tills ägget har bundit sig med sockret. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och kaffe. Rör om till en seg blandning. Smält smöret och tillsätt i skålen. Se till att röra om ordentligt så att smöret och smeten blandas samman. Häll över smeten i en rund springform (ca 20 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Tag ut och låt svalna fram till garnering. 


Pannacotta

Bryn smöret i en kastrull. Låt det puttra på medelvärme i några minuter tills det har blivit brunt och doftar karamell. Tillsätt grädden och sockret. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter. Låt pannacottan koka upp på låg värme och låt puttra i ca 5 min. Tag kastrullen åt sidan och tillsätt gelatinbladet. Häll över pannacottan i en värmetålig bunke och låt stå kallt, gärna i kyl, i minst 3 timmar. Tag ut pannacottan och vispa den med elvisp. Börja på låg hastighet och öka successivt. När pannacottan blivit extra luftig och fluffig är den klar. Lägg över pannacottan i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på toppen av kladdkakan. Garnera med granatäppelkärnor, strössel eller nötter. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *