Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Geléhallonpannacotta

Bjud något du tycker om på den här mumsiga Geléhallonpannacottan, ja ni hörde rätt. En pannacotta med smak av geléhallon. Jag gjorde en enkel bas på Digestive och smör, som tillsammans med den söta pannacottan skapar en härlig textur. Dekorerade med pannacotta gjord i silikonformar, geléhallon, geléhjärtan, kakbitar och kaksmulor från sockerkaka. Tänk att något så enkelt kan bli så gott! Glad Alla <3 Dag!

Jag tog lite av pannacottansmeten och hällde i silikonformar, som skapade de olika formarna som jag dekorerade med ovan. Lät formarna vara i frysen fram till garnering och tog sedan ut dem ur formarna och la de på kakan. Jättefint och så enkelt!

Ingredienser 

Botten

10 st Digestive eller valfria kex

50 g smörPannacotta

1/2 dl strösocker

10 st geléhallon

5 dl vispgrädde

2 st gelatinblad eller Agar Agar
Botten

Krossa sönder kexen och smält smöret. Rör ihop de två ingredienserna till en smulig smörig blandning. Bred ut kexblandningen i botten av en rund springform (ca 20 cm i diameter). Låt stå i frys tills pannacottan är klar.Pannacotta

Häll grädde, socker och geléhallon i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp långsamt på svag värme och låt puttra i ca 10 minuter tills geléhallonen har smält helt. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Tag kastrullen åt sidan och rör ner gelatinbladen. Häll över pannacottan ovan kexbotten. Låt stå i kyl under natten. Dekorera innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *