Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Sockerfri pannacotta

Sockerfri vispad pannacotta smaksatt med med vanilj. Perfekt liten dessert att avnjuta i veckan. Smaksätt den med din favoritsmak, kanske är det vanilj, kanel, kardemumma eller lakrits? Oavsett blir det minst lika gott! Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – ca 4-5 portioner

4 dl vispgrädde

1 1/2 tsk sötströ

1-2 tsk vaniljpulver

1 gelatinblad


Gör så här

Häll grädde, sötströ och vanilpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på svag värme i ca 10 minuter. Lägg gelatinbladet i blöt i ca 5 minuter. Tag kastrullen åt sidan och tillsätt gelatinbladet i kastrullen. Rör om tills gelatinbladet har smält. Häll pannacottan i en värmetålig skål eller bunke. Låt stå i kyl i minst 2 timmar. Tag ut och vispa luftigt med elvisp. Börja på låg hastighet och öka successivt. Garnera i små glas med lite kex eller nötter i botten och toppa med riven sockerfri choklad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *