Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Sockerfria havrekakor

Glutenfria havrekakor doppade i mjölkchoklad utan något tillsatt vitt raffinerat socker. Mumsiga havrekakor som bara smälter i munnen. De här havrekakorna är väldigt enkla att svänga ihop och tar drygt 45 minuter att baka, då är både förberedelse av smet och gräddning inräknat. För att få kakorna ännu smuligare kan du mixa havregrynen eller använda lika stor mängd havremjöl som havregryn. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – ca 12 kakor

100 g rumsvarmt smör

2-3 msk sötströ (beroende på hur pass söta du vill ha dem)

1 msk dadelsirap

2 dl glutenfri havregryn

3 dl glutenfri mjölmix

1 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsaltGarnering

50 g sockerfri mjölkchoklad
Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop smör, sötströ och dadelsirap i en bunke. Sila ner mjölet under omröring. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Klä en ugnsform i bakplåtspapper. Forma 12 lika stora bollar och platta ut dem försiktigt på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Tag ut och lägg över kakorna på en talrik. Låt kakorna vara i frys i ca 10 minuter innan garnering. Smält chokladen och doppa varje kaka i chokladen. Strö lite choklad ovan kakorna med en sked. Förvara kakorna i rumstemperatur och ät inom en vecka eller frys in dem där de håller sig fina i flera månader.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *