Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Påskcheesecake

Det närmar sig Påsk och jag har småbörjat påsk-bakningen lite nu i veckan. Ett av recepten jag skapade är den här magiskt goda och krämiga cheesecaken med smak av vanilj. Kan vara den krämigaste cheesecaken jag någonsin har bakat och ätit. Cheesecaken är garnerade med salt chokladganache gjord på mörk choklad. Riktigt mumsigt!

Ingredienser

Botten

20 st chokladdoppade havrekakor eller Digestive

75 g smält smör

Cheesecake

500 g färskost

1 burk kondenserad mjölk 

ägg

1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

Chokladganache

100 g mörkchoklad

1 dl vispgrädde

1 nypa flingsaltGör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa kexen till en smulblandning och blanda med det smälta smör. Klä en rund springform (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Bred ut smulblandningen i botten av formen och låt stå i frys under tiden cheesecaken görs. 

Cheesecake

Vispa färskosten mjukt med en elvisp. Rör ner kondenserad mjölk. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör till sist ner vaniljpulvret. Häll över smeten i springformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 53-55 minuter. Tag ut och låt svalna. Bred ut chokladganache och garnera kakan med vispad grädde och chokladägg. Klart för servering! 

Chokladganache

Häll grädde i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Häll över grädden ovan chokladen och rör om tills det har blivit en len smet. Låt kallna i kyl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *