Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Glutenfria Frasvåfflor

Våffeldagen! I morgon är det våffeldagen och det ska såklart firas med nygräddade våfflor. Dagen till ära vill jag bjuda på det här gluten- och laktosfria receptet på frasvåfflor. Otroligt goda och så frasiga. Precis så jag tycker att våfflor ska vara. Det blir mycket enklare att äta dem då, speciellt om du föredrar att äta de med händerna. Det gör jag!

För att göra våfflorna veganska kan du bara byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot växtbaserad mjölk eller kallt vatten.

Ingredienser – 8 våfflor

125 g laktosfritt smör

3 dl glutenfritt havremjöl

2 dl glutenfri mjölmix

2 dl laktosfri mjölk

2 1/2 dl kolsyrat vatten

1 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt


Gör så här

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk, kolsyrat vatten och smör. Rör om till en slät smet. Grädda våfflorna i ett våffeljärn tills de har fått en gyllenbrun knaprig yta. Servera gärna direkt efter gräddning för bästa smakupplevelse. 

Brownievåffla

Våffeldagen väntar runt hörnet och i dag tänkte jag att ni ska få ta del av ett riktigt mumsigt våffelrecept som är […]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.