Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Hemgjort strössel

Hemgjort strössel så otroligt enkelt att göra själv och kräver varken lång tid eller massa onödiga ingredienser. Jag smaksatte strösslet i tre olika smaker, hallon, choklad och vanilj. Jag använde mig av frystorkat hallonpulver till hallonströsslet, kakao till chokladströsslet och vaniljpulver till vaniljströsslet. Gör strössel med dina favoritsmaker!

Ingredienser

5 dl florsocker

1 äggvita

1 msk vatten


Smaksättning

2 tsk hallonpulver

1-2 msk kakao (kan behöva tillsättas lite mer vatten)

2 tsk vaniljpulver
Gör så här

Vispa florsocker, äggvita och vatten i en bunke till en vit luftig smet. Dela upp smeten i olika bunkar och rör ner smaksättningen. Placera ut 3-4 bitar bakplåtspapper på en platt yta. Häll över smeterna i spritspåsar. Klipp en bit längst ner på påsen i önskad storlek. Spritsa ut smeterna i långa remsor på bakplåtspappret. Låt lufttorka tills de har torkat helt. Krossa dem i mindre bitar och förvara i en sluten förpackning. Klart för servering!


Tips på andra smaksättningar:

Lakritspulver

Blåbärspulver

Rivet apelsinskal

Kaffepulver

Pepparmyntolja

Arrak

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.