Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Sockerfri Sockerkaka

Saftig socker- och glutenfri sockerkaka som bara smälter i munnen. Perfekt att fika på till eftermiddagskaffet. Sockerkakan håller sig fin i 4 dagar i rumstemperatur, men håller längre genom att frysa in i bitar, ca 3 månader, som kan tinas upp innan servering. Jag garnerade sockerkakan med sockerfri glasyr. Funkar lika bra att låta den vara som den är eller varför inte garnera med din sockerfria favoritchoklad?

Ingredienser – 8 bitar

Sockerkaka

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

3 ägg

1/2 dl sötströ

1 tsk vaniljpulver

1 1/2 dl glutenfri mjölmix

2 dl rismjöl

2 tsk bakpulver


Glasyr

1 msk sötströ

1/2 dl rismjöl

1 äggvita

1 msk vatten (kan uteslutas)Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt med elvisp. Rör ihop resten av de torra ingredienserna och sila ner i bunken. Rör om försiktigt. Häll över smeten i en bröad brödform eller sockerkaksform. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter. Låt svalna. Garnera sedan med glasyr. Klart för servering!


Glasyr

Vispa samman alla ingredienser med en elvisp tills det har blivit en slät vit glasyr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.