Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kärleksmums

Äntligen fredag! I går kväll bakade jag mitt recept på kärleksmums. Jag tyckte att bilderna behöver uppdateras men receptet är detsamma. Gillar du kärleksmums eller är svag för bakverk med choklad kommer du att älska de här. Tycker du inte om kaffe kan du byta ut mängden kaffe i glasyren mot vatten. Trevlig helg!

Ingredienser – 18 stycken

100 g smör

2 dl strösocker

3/4 dl kakao

ägg

2 1/2 dl vetemjöl


Glasyr

75 g smör

1/2 dl kakao

5 dl florsocker

2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker

2 msk kallt kaffe


Garnering

KokosflingorGör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda kakao och socker. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda ner mjöl och smör. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en fyrkantig ugnsform klädd i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Stick hål med en gaffel på toppen av kakan, då blir den mycket saftigare när glasyren får rinna igenom. Bred ut glasyren ovan och toppa sedan med kokosflingor. Förvara dem i kyl och ät inom en vecka eller frys in där de håller sig i ca 2 månader. 

Glasyr

Smält smöret i en kastrull. Vrid ner värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme i några minuter tills det har blivit en tjock och len konsistens. Låt stå i 2 min innan den breds ut på kakan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.