torsdag, juni 1, 2023
HomeInredningAtt välja rätt soffbord | Inspiration och tips

Att välja rätt soffbord | Inspiration och tips

Det här inlägget är i samarbete med Klubbkompis.se

Att välja rätt soffbord | Inspiration och tips

Letar du efter ett nytt soffbord? En ny möbel kan förvandla ett helt rum, men det finns saker att tänka på innan du slår till på det där soffbordet som du har tänkt på så länge. Inspoguide ger dig tips och inspiration på hur du ska göra för att välja rätt soffbord.

Storlek på soffbord

Det första tipset som också är det viktigaste: Hur stort soffbord får du plats med? Mät både bredd och höjd för att se vad som får plats i rummet och vad som matchar storleken på soffan.

Helhetsintryck av rummet

Se dig runt om i rummet, vilka färger och materialval finns det där? På så sätt kan du välja bort de soffbord som absolut inte matchar med resterande möbler i rummet.

Vilka möbler ska stå runt soffbordet?

Vilka möbler kommer du att placera runt soffbordet? Är tanken att många ska få plats runt soffbordet (flera soffor mitt emot varandra) eller har du en mindre soffa? Ett större fyrkantigt soffbord kan passa bättre till flera soffor medan ett mindre runt bord passar bättre till en mindre soffa. Har du fåtöljer i rummet eller en schäslong? Detta är också saker att ta hänsyn till när du väljer soffbord. Se bildexempel nedan.

Materialval

Vilket material du väljer har stor betydelse för rummets helhetsintryck. Marmor, glas, trä, betong? Hos Klubbkompis quality outlet så hittar du ett stort utbud av soffbord till riktigt bra och billiga priser. Här finns något för alla smaker och en stor del av deras sortiment har dom designat själva vilket gör möblerna unika.

Form

Vilken form vill du ha på ditt soffbord? Sök på olika soffbord på pinterest för att få inspiration och se vad som kan passa. Vill du ge ett mjukt intryck eller tydliga linjer?

Syfte med bordet

Vad är syftet med ditt nya soffbord? Ska du bjuda över vänner eller bara ha det som en inredningsdetalj? Hur många tallrikar ska få plats på bordet och vilka andra detaljer ska få plats?

Tips på soffbord från Klubbkompis.se:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular