torsdag, juni 1, 2023
HomeInredningBadrumstrender 2018 | Inspiration för badrum

Badrumstrender 2018 | Inspiration för badrum

Badrumstrender 2018 – Inspiration för badrum

Vilka badrumstrender är det som gäller 2018? Här visar Inspoguide årets produkter och material för badrummet.

Klinkerplattor och tapettryck
Tunna klinkerplattor i XXL-format, tapetmönstrat kakel och ytor med struktur ser vi nu i trendkänsliga badrum. Både den som gillar lyx och den som vill ha lite mer hemtrevligt och ombonat hittar något som passar i år!

Stora blanka plattor ger badrummet en exklusiv hotellkänsla. Tapettryck i klara färger på badrumskeramik eller funktionell våtrumsmatta i mörkare nyanser skapar en skön atmosfär. Den slitna och inte helt perfekta stilen som hängt med ett tag letar sig nu in i badrummet och syns i både klinker och våtrumsmattor.

Marmor
Kross av marmor, granit, kvarts men även glas, metall och spegelbitar blandas med cement och skapar stora variationsmöjligheter. Terrazzo som är ett konstgjort material som gärna imiterar granit eller marmor kommer på bred front, en mix av olika terraxxokombinationer ger många trendpoäng.

Strukturer och uttryck
För våtrumsmattor jobbar man med strukturer i kombination med metall för att skapa levande ytor och oväntade effekter. Tillverkarna leker med ytor och form för att hitta nya uttryck. Högblankt kakel som reflekterar ljus och keramiska material med en textil, mjuk ytkänsla.

Årets färgtrender
Färgmässigt är terrakotta hett i badrummet, men också mjuka milda pasteller som för tankarna till 50-talet. Lågmälda nordiska nyanser i ljust vitt och grått är badrumsklassiker som överlever de flesta trender.

Info från www.gvk.se


Tapettryck i badrummet känns nytt och kreativt. Här är kollektionen Wide & Style som kombinerar plattor i stora format med dekorativa mönster i serien Ceramic Wallpaper. Från Kakelspecialisten, www.kakelspecialisten.


Färg och yta. Harmoniska, organiska mönster i diskreta toner för det tidlösa badrummet. Här med en yta som för tankarna till vävd textil. Våtrumsvägg i kollektionen TermaLife där konceptet Textured Lines finns i två olika mönster. Forbo, www.forbo.se


Slitet och handgjort. Den ruffare, tuffare stilen hittar in också i badrummet. Klinkerplattan Tattoo är inspirerad av gamla nötta industribyggnader i betong. Kakelspecialisten, www.kakelspecialisten.se


Hotellyx hemma. Stora plattor skapar en härligt exklusiv känsla i badrummet. Classici Statuario, storformatig tunn klinker. 6 mm tjock, finns i storlekarna 120×240 cm och 80×80 cm. Kakelspecialisten, www.kakelspecialisten.se


Färg och yta. Högblankt kakel med en ojämn yta som känns handgjord och levande. Kakelserien Collage är kvadratisk och finns förutom i trendiga terrakotta i flera färger. Konradssons Kakel, www.konradssons.com

Läs även:
Hårtrender 2018 – Allt om vårens styling, färger och frisyrer

Populäraste söktermerna 2017 – Svenskarnas vanligaste sökningar

Så skapar du hotellkänsla i sovrummet! | 7 essentiella tips

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular