Barr Sweden – Skönhetsmärke med högkvalitativa råvaror

0
166

Inlägg i samarbete med Barr Sweden, innehåller reklamlänkar på Lyko.se

Barr Sweden – Skönhetsmärke med högkvalitativa råvaror

Har du någon gång funderat över vad produkterna du använder i ansiktet och på kroppen verkligen innehåller? Idag finns det en djungel av ekologiska produkter, men visste du att orden ”ekologiskt” ”organic” och ”naturligt” kan skrivas på vilken skönhetsprodukt som helst utan att någon kontrollerar det? Du kan alltså köpa en produkt som du tror är ekologisk utan att innehållet faktiskt är certifierat ekologiskt. Ett företag som verkligen håller vad dom lovar är Barr Sweden.

Produkter utan långa innehållsförteckningar och kemikalier

I Strömsund i norra Jämtland grundades det svenska skönhetsmärket Barr Sweden. Det hela började när grundarnas son kom till världen och de som föräldrar insåg att det fanns så mycket konstgjorda produkter med långa innehållsförteckningar och kemikalier. De ville veta vad de använde för produkter till sin son och började då ta fram egna önskemål med effektiva och skonsamma ingredienser med inriktning på naturliga och ekologiska produkter utan mineraloljor, parabener, propylenglykol, färg eller silikon.

Inspoguide tog en pratstund med grundarna av varumärket.

Vad är det som är så unikt med just Barr Sweden?
– Att det är svenskt och exklusivt. Högkvalitativa naturliga och ekologiska produkter som
har genomtänkta, balanserade blandningar för ändamålet som ger goda resultat på riktig.

Era produkter har fått många utmärkelser och priser genom åren, hur känns det att verkligen få bevisat att era produkter är uppskattade?
– Vi är väldigt stolta och glada. Vi vet hur bra våra produkter är och att få det bekräftat från olika håll betyder mycket för oss.

Snow Oil har verkligen utmärkt sig, vad är det som är så unikt med just denna oljan och kunde ni tänka er att den skulle bli en så stor favorit?
– Snow Oil är unik i både design och funktion och klarar av det mesta som huden behöver. Det är en produkt som håller huden frisk och stark genom torrt och kallt klimat. Snow oil absorberas snabbt och lämnar huden mjuk och smidig med en mild doft. Vi hoppades att den skulle bli väl mottagen och tycker att det är fantastisk kul med dess framgång.

Ni har nyligen lanserat en ansiktsmask och en ansiktskräm, hur går era tankar framåt, har ni planer på att lansera ännu fler olika typer av produkter?
– Vi kommer att lansera fler produkter inom kort. Produkter som riktar in sig på att skydda och starka huden för friskare hud hälsa.

För den som inte har testat Barr Sweden tidigare men som är sugen på att testa, varför ska man välja just era produkter istället för andra ekologiska märken?
– Vi vill tillhandahålla produkter som alla tycker är säkra att använda, med hög kvalité som ger resultat som man faktiskt kan känna. Vi är väldig noga med alla detaljer i produkterna och vi tror att en blandning av högkvalitativa ingredienser i en lagom kombination kan påverka huden och ge bra resultat.

Certifierad svensk fabrik och miljö och hållbarhetsarbete

Utöver de högkvalitativa ingredienserna så är också återvinningsbara förpackningar är en självklarhet. Deras egna avfall återvinns, material till kontoret köper de hos lokala handlare för att gynna orten och lokalerna har grön el. För att spara onödiga utsläpp så bokar dom i förstahand möten via telefon och skype.

Här är en närmare titt på alla Barr Swedens produkter som skönhetsredaktören Jenny på Inspoguide självklart har hunnit testa för att ge bästa recension:

Ansiktsprodukter:

Bland Barr Swedens ansiktsprodukter hittar vi den populära ansiktsoljan ”Secret Forest” som har fått sitt namn då den innehåller toner från dom djupa skogarna. Detta är en lyxig olja med en hög dos vitaminer och antioxidanter som både har en anti-ageing effekt som förebygger rynkor, rensar fria radikaler och ger huden näring och balans. Den återfuktar verkligen på djupet och hjälper dig med stressad hud att få en slätare och mjukare hud, en favorit i badrumsskåpet.

Ansiktskrämen Multivitamin Facial cream blev utsedd till Årets skönhetsprodukt i kategorin ”Eco-produkter” i Anne & Stiili ILULEMMIKUD 2018 i Estland. Detta är en av Barr Swedens senaste produkter som är kombinerad dag och nattkräm för alla åldrar. Perfekt att ha under make up för den sjunker smidigt in i huden och känns mjuk och len.

Multivitamin Facial Mask är nykomlingen bland Barr Swedens produkter och har redan blivit en stor favorit. Den här masken är djuprengörande och återfuktande och lämnar en balanserad hud med klar, mjuk och fräsch lyster.

Kroppsvård

För kroppen hittar du den populära Snow Oil som har tagit hem hela 5 priser och utmärkelser. Här har du en riktig fuktboost som återfuktar på djupet och skyddar huden mot torrhet. Har du inte prövat denna ännu så är det ett måste!

De har också en cellulitolja som är framtagen för att lindra och minska uppkomsten av celluliter. När den masseras in i huden så hjälper oljan till att förebygga och minska ojämnheter och vätskeansamlingar.

Baby och mamma produkter

Barr Sweden har även en 100% naturlig och oparfymerad Gravidmageolja som förebygger hudbristningar. Sist men inte minst så har de en ekologisk baby olja som gör huden sammetslen och skyddar barnets ömtåliga hud.

Om du är intresserad av att veta ännu mer om Barr Sweden så kan du läsa mer om Barr Sweden och köpa deras produkter på Barrsweden.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here