tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeBästa tipsen för dig som söker ny studentbostad

Bästa tipsen för dig som söker ny studentbostad

Bästa tipsen för dig som söker ny studentbostad

För dig som pluggar kan det vara riktigt passande att bo i en studentbostad. Inte bara är
studentbostäder billigare än andra hyresbostäder, utan de ligger ofta också placerade närheten av skolan eller andra områden som kan vara smidigt att vara nära. En
studentbostad är ofta även lagom stor, och de finns rätt många möjligheter att hitta
bostäder som du kan dela med andra.

Däremot är det inte alltid helt lätt att hitta ett tillgängligt studentboende. Men det finns alltid vissa tillvägagångssätt som kan underlätta då du vill hitta en, oavsett om det är din första eller om du vill byta och hitta en ny! Vi ger dig våra bästa tips.

Att hitta studentbostad – detta bör du tänka på
I och med att det varje år är väldigt många som söker sig till skolor och studier av olika slag är det ofta ett rätt högt tryck på just studentbostäder. De flesta vill gärna få tag i en
studentbostad som en möjlig boendelösning, inte minst på grund av att de ofta är rätt billiga och att de ligger i bra områden.

Med andra ord kan utbudet av studentboende vara rätt begränsat, speciellt i storstäder som Stockholm, Uppsala och Lund dit många söker sig. För att hitta en studentbostad som både finns tillgänglig och som kan passa det man söker är det därmed viktigt att man söker sig fram på rätt sätt. Då finns det vissa saker som är lite extra bra att tänka på!

Sök dig inte bara till de stora städerna
Om du inte är beroende av att söka dig till en viss storstad på grund av en specifik skola eller utbildning kan det vara en god idé att kolla vilket utbud som finns även i de lite mindre städerna.

Trycket är som sagt ofta rätt högt på både utbildningar och studentbostäder i de stora, mer omtalade studentstäderna. Det innebär också att det ofta är väldigt mycket svårare att hitta ett studentboende där.

Vill du däremot söka dig till en storstad kan det vara bra att se över om det finns några lediga boenden lite utanför staden, eller en bit från skolan om det mesta är upptaget. Finns det inga specifika studentbostäder kan det vara trivsamt att dela bostad eller bo inneboende.

Var flexibel i dina sökningar
Utöver att inte bara söka sig till de stora städerna, om möjligt, och att söka sig till
innerstaden eller området nära skolan är det bra att vara flexibel även i andra delar av
bostadssökningarna.

Detta speciellt om utbudet verkar begränsat. Ju mer nischade dina sökningar är desto mindre är chansen att du hittar något ledigt. Se till att söka i god tid, att inte vara allt för kräsen och att reagera snabbt om du hittar något intressant. Kom också ihåg att det alltid är möjligt att byta bostad – det är bättre att börja med något än inget alls!

Var seriös och fall inte för osannolika ”drömerbjudanden”
Vårt tredje och sista tips för dig som vill hitta ny studentbostad är att från första början vara seriös i dina sökningar. Se till att endast ta kontakt med hyresvärdar som i sin tur också verkar seriösa, och fall inte för studentbostäder som i princip är omöjliga att få tag i.

Varningstecken för osannolika ”drömerbjudanden” kan vara för låga hyror i förhållande till storlek eller område, lediga bostäder i populära områden, snabba kontrakt eller oklara
betalningar. Det finns alltid folk som försöker sig på att tjäna pengar på att hyra ut
studentbostäder, speciellt runt perioderna då skolorna ska börja.

För att minska risken för att falla i groparna bör du aldrig flytta in i en bostad utan att ha fått se samt skrivit på ett kontrakt. Du bör heller aldrig betala i förskott, skriva upp dig på något som du inte känner dig säker på eller låta dig luras av falska annonser.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular