onsdag, september 27, 2023
HomeResor & NöjeCoola Barer i Stockholm | 8 Riktigt unika drinkställen i Stockholm

Coola Barer i Stockholm | 8 Riktigt unika drinkställen i Stockholm

Ska du gå ut och ta dig en bärtz och är trött på Dovas, Lionbar, Retro och alla andra vanliga sportbarer runt om Stockholms innerstad. Vill du istället ha en riktigt unik upplevelse och besöka en av de riktigt coola barer som Stockholm erbjuder, då ska du besöka någon av följande barer:

Coola Barer i Stockholm

På listan finns alltifrån sceniska ölställen, hemliga drinksällskap, Riktigt märkliga cocktails och annat spännande. Letar du däremot efter Stockholms bästa uteserverningar, spana hit eller kanske stans bästa pokebowls? Eller kanske du är ute och letar efter äventyr och vill besöka övergivna platser?

1. Coola Barer i Stockholm

2005 – Tjugohundrahem – Förmodligen Stockholms mest innovativa drinkställe

Var? Sankt Eriksgatan 102, T-bana ST Eriksplan

När vi pratar coola barer i Stockholm är det omöjligt att göra en lista utan att inkludera Tjugohundrafem. Få barer i Stockholm erbjuder den Berliner-känsla som vi hittar på Tjugohundrafem. Baren är grundad av tre vänner år 2015, alltså inte 2005 som namnet antyder, utan tydligen är 2005 året då vännerna träffades. Konstigt kan man tycka… Iallafall har 20hundra5 Stockholms i särklass mest innovativa drinkmeny. Menyn byts ut med jämna mellanrum men husets signatur står alltid kvar, detta är en ananasdrink som är toppad med maräng och salt. En sensationell smakupplevelse! Nintendo 64, drinkar serverade i soptunnor och ordvitsar skrivna över hela lokalen är annat som erbjuds hos 20hundra5! Besök snart eftersom baren är på väg att stänga ned, eller ännu bättre: Köp lokalen och ta över hela konceptet.   

2. Coola Barer i Stockholm

Tiki Room – Stockholms ända riktiga Tiki bar

Var? Birkagatan 10, T-bana ST Eriksplan

Vad vet du om konceptet Tiki? Själv associerar jag det med Pippis Pappa, flickor med blomsterkransar och söderhavsöar. Tiki är ett exotifierat koncept skapat av amerikaner utifrån deras syn på “tropikerna”. Det har alltså inget riktigt ursprung utan är endast en hittepå kultur skapat av fördomar. På Tiki bar Stockholm får du uppleva hela konceptet: Söta romdrinkar, bastukjolar och till och med en bildrörs tv(för er födda efter 98 som aldrig fått uppleva detta). Åk hit! Blir kul, och väldigt goda drinkar utlovas.  

3. Coola Barer i Stockholm

Tweed Bar – Let your inner Brit loose

Var? Lilla Nygatan 5, T-bana: Gamla Stan

Har du aldrig drömt om en bar helt klädd i Tweed? En gång om året klär jag och mina vänner upp oss som golfspelare (och då menar jag knästrumpor, kiltar, Ture Sventon skor, tofsar kring anklarna, överdimensionerade pipor och valfri hatt) och sticker till Tweed bar. Väl där beställer vi en 20 årig single malt och diskuterar Skottlands självständighet. Sen blir vi fulla. Perfect night, helt enkelt.

4. Coola Barer i Stockholm

Vita Kaninens drinksällskap – hemlig medlemsbar

Var? Juiceverket i lokaler

Ibland öppnar Juiceverket upp sina lokaler för ett hemligt drinksällskap. Vill du veta vart, hur och när så måste du ringa. Vinprovning, DJ:s och hipster-drinkar. Personligen pallar jag inte med sånt här, skulle möjligtvis kunna dyka upp bara för att dra några Ondskan citat för Andreas Wilson(Jag gör en perfekt imitation av Pierre).

5. Coola Barer i Stockholm

Himlen – Jag kom för utsikten men stannade för drinkarna

var? Götgatan 78, T-bana- Medis eller Slussen

Restaurang Himlen ger verkligen skäl för sitt namn. Hundra meter upp i luften, med utsikt över hela Stockholm kan du här få några riktigt originella drinkar med garanterad smakupplevelse. Bli inte för full bara, då kanske du blir utslängd av Sankte Per.

6. Coola Barer i Stockholm

Omnipollos hatt – Öl med glass?

Var? Hökens gata 1A, nära slussen/Medis

Ja, här kan du få Öl med serverad med glass i, alltså typ som en Cola Float men istället för Cola får du öl och istället för vanlig vaniljglass får du nån specialglass som gör att denna konstiga combo faktiskt inte alls blir så illa som man skulle kunna tro. Här kan du även få en riktigt jäkla god surdegspizza. Surdegen sägs vara över 20 år gammal, enligt uppgifter(folk på söder skryter om konstiga saker…). 

7.Coola Barer i Stockholm

Morfar Ginko – Supertrevligt och mytomspunnet

Var? Swedenborgsgatan 13, Södra station

Morfar Ginko är bardelen och Pappa Ray Ray är Restaurangen. Det ryktas även att det finns en lönndörr som går till den så kallade “Vita Baren”. Jag känner ingen som har lyckats hitta den men enligt ytterst tveksamma uppgifter kan man där få den så kallade “Dödsdrinken”, denna ska bestå av 1 del läkarsprit, 1 del 7up, Angostura bitter, lime, 1 ägg och lite lite odört(denna tog kål på Sokrates). Förutom denna sägen har de även en super trevlig innergård, ibland kör de musikquiz och ibland liveband.

8. Coola Barer i Stockholm

Marie Laveau – Känt drinkställe på söder

Var? Hornsgatan 66, Nära medborgarplatsen

Marie Laveau har verkligen hög nivå på sina cocktails, därför förtjänar den en given plats på denna lista. Annat som de bjuder på är häftig inredning, gött häng och diverse hipsters.

|GES 2018 Sommarturné|

|Frukost i Stockholm | Inspoguides stora Frukostguide|

|Gott Dessertvin | Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015|

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular