onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriseradeDe senaste trenderna på upplevelsemarknaden

De senaste trenderna på upplevelsemarknaden

Inlägg i samarbete med Happy-day.se

De senaste trenderna på upplevelsemarknaden

Sedan år 1988 har branschorganisationen Svensk Handels utsett årets julklapp där de uppmärksammar en särskild produkt eller tjänst som representerar och reflekterar samtiden.

Efter mycket hemmasittande till följd av en lång och utdragen pandemi har man i år valt att utse evenemangsbiljetten som årets julklapp. Huruvida evenemangsbiljetten kommer att komma till användning inom det närmsta året återstår fortfarande att se.

Precis när de flesta av oss tyckte se slutet på tunneln och ljusare tider framför oss, så slog den nya Covid19-varianten Omikron ner som en blixt från klar himmel.

Bara de senaste veckorna har spridningen av den nya varianten tagit rejäl fart trots att de flesta runtom i världen redan har hunnit få sin andra vaccindos, vissa till och med en tredje.

Årets julklapp får du vänta med att använda

Osäkerheten kring hur läget kommer att utvecklas har lett till att flera länder, inklusive Sverige, nu återinför vissa restriktioner.

För den som fortsatt vill undvika alltför stora folksamlingar, oavsett om de är tillåtna eller inte, kan en upplevelse vara ett alternativ istället för en evenemangsbiljett.

Trenden att ge bort en upplevelse i present har växt sig allt starkare under de senaste åren och idag finns det ett brett sortiment i olika prisklasser. Läs mer här om du vill ta del av hela utbudet på upplevelsemarknaden.

Borta bra men hemma bäst

Precis som i många andra branscher så har även de som arbetar med att skapa upplevelser fått tänka till och anpassa produkterna utifrån den rådande situationen. Detta har gjort att upplevelser som kan upplevas hemifrån eller i hemstaden har stigit i popularitet bland köparna.

Den nya utvecklingen har även gett upphov till en ny helt kategori inom upplevelsesegmentet och heter kort och gott “upplev hemma”. I den här kategorin hittar du allt mängder av upplevelser i olika prisnivåer från 200 kronor upp till 4500 kr.

Sätt guldkant på vardagen

I det nya segmentet har man bland annat valt att fokusera på upplevelser som kan förgylla vardagslivet och ge en extra skjuts till att hitta på roliga saker tillsammans även på hemmaplan.

Det kan du göra enkelt genom att ta del av olika sorters parspel som kommer i tre olika varianter; Skratta och skåla, Vårt äventyr eller Puss och snusk. Se upplevelserna som en möjlighet att stärka ert band genom att skratta tillsammans, lära er nya saker och utforska varandra.

Något annat som har blivit mycket efterfrågat är olika sorters online-kurser. Kurserna pågår ofta i 3 timmar fördelat på spridda tillfällen. Med dessa online-kurser har du möjlighet att skapa dig en ny hobby genom att exempelvis lära dig mer om tårtbakning, eller bli bättre på att laga hälsosammare mat med hjälp av nya kunskaper om grönsaker.

Trots att vi lever i en oviss tid kan vi också välja att se pandemin som ett gyllene tillfälle att ta vara på tiden tillsammans genom dessa och många fler upplevelser. Roliga aktiviteter som ger glädje skapar i sin tur en drägligare tillvaro och skänker meningsfullhet till livet.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular