5 ENKLA TIPS FÖR BÄTTRE KONTAKT I RUMPAN

Hej Denice,

Jag följer både din Instagram och blogg och tycker att du ger fruktansvärt bra tips på mat och övningar.

Jag fixade gymkort i april och har tränat hyfsat bra sedan dess. Ibland har det varit uppehåll i någon vecka om jag har rest osv men jag har alltid kommit igång igen.

Mitt största bekymmer är att jag inte vet hur jag ska bygga större rumpa. Jag har försökt med nya övningar, knipa rumpan och äter mer mat men ändå finner jag inte tekniken hur jag ska få kontakt med rumpan. Jag gör bra rumpövningar men jag får sällan träningsvärk. Jag kör med tyngre vikter, färre reps, kollar nya övningar på sociala medier men det verkar inte funka.

IMG_3317

Har du några tips?

Hej Danijela!

  • Testa att vila mindre mellan seten.
  • Gör dropset och bromsa vikten i den excentriska fasen.
  • Ibland kan du till och med pausa mitt i rörelsen och hålla i några sekunder så får du in lite statisk träning också. Tex. du gör 7 repetitioner och på 8:de så håller du emot vikten (spänner skinkorna ) 30 – 60 sekunder tills du inte orkar mer.
  • En annan grej du kan göra är att avsluta din övning med tyngre vikt än vad du började med. Det blir en chock för muskeln, tänk på att använda bålmusklerna för att upprätthålla rygg och svank bara.
  • Göra “halvor”. Halva rörelsen i det läget där det är som jobbigast utan paus. Snabbt eller långsamt, testa dig fram och variera gärna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 tankar om “5 ENKLA TIPS FÖR BÄTTRE KONTAKT I RUMPAN”