5 REGLER FÖR ATT BYGGA MUSKLER OAVSETT TRÄNINGSFORM

Är du en av dessa personer som precis börjat på gym för att “man borde träna” men egentligen inte tycker att det är kul. Du får inte de resultat du vill och det känns grått och trist när du är där. Det är klart att det inte är hållbart om man ständigt har en kamp med att tvinga sig iväg och träna. Vad ska man göra för att det ska bli hållbart och roligt? Dels kan det bero på att du inte har den kunskapen du känner att du behöver när du tränar eller så är det tråkigt helt enkelt, du känner dig inte hemma i miljön.

Gym är inte den enda träningsformen som finns,och löpning är inte den enda konditionsträningen som finns även om det är det första man tänker på när man hör “cardio” eller “bygga muskler”. Jag fastnade för gymmet och den träningsformen passade mig bra, men den behöver inte passa dig. och det är helt okej. Det jag tycker viktigt är att man hittar en träningsform som man känner sig motiverad till att utvecklas i och att man är nyfiken att få lära sig mer, även de dagar man är omotiverad. Det ska finnas ett intresse även om man är proffs eller nybörjare. Till exempel att du har som mål att komma igång med träningen, underskatta inte dina promenader för det finns dom som inte ens tar sig från soffan. Bara att du agerar, du kommer iväg och gör någonting varje dag som gör att du kommer närmare ditt mål är värt så mycket mer än att strunta i det. Så småningom om är du redo att växla upp och börja gå på spinning pass eller köpa gymkort. Det är du dom har kontrollen och det är du som bestämmer vilken träningsform du vill träna, inte sociala medier.

IMG_2833hjkl

Men om man har samma mål men inte samma intresse? Båda vill bygga muskler och forma rumpan men jag älskar gymmet och du hatar det, då gäller samma regler:

1. Du måste belasta muskeln så pass tungt och regelbundet så du tvingar den att växa sig större och starkare.
2. Konditionsträning och styrketräning ger inte samma effekt på musklerna. Färre men tyngre repetitioner ger mer muskeltillväxt än många repetitioner under en längre tid.
3. Hitta kontakten i muskeln så du vet att du tränar rätt.
4. Kosten. Proteiner, och ren mat fri från halvfabrikat. Välj hellre färsk potatis och gör egna potatisklyftor i ugnen än att köpa färdiga ur frysdisken.
5. Vilotiden under träningspasset för varieras. Ibland extra kort och ibland lite längre beroende på hur tungt du tränar och hur stor muskelgrupp det handlar om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “5 REGLER FÖR ATT BYGGA MUSKLER OAVSETT TRÄNINGSFORM”