5 TIPS FÖR ATT KOMMA UR TRÄNINGSSVACKAN

Hej Denice! Jag tycker att du är jätte inspirerande och läser din blogg varje dag!

Nu till problemet, jag har alltid haft liksom en liten bulle på magen som sticker ut. Har nu tränat i ca 7 månader och har fortfarande inte fått bort den. Äter kolhydrater i lagom mängder, undviker socker och vetemjöl så mycket jag bara kan. För några månader sedan tränade jag 4-5 gånger i veckan. Sen hade jag ett uppehåll på ca 2 veckor på grund av mycket resande. Men sen efter semestern har jag varit så himla frustrerad, så jag har tränar 5 styrketräningspass plus att jag ibland har sprungit på morgonen innan frukosten plus ätit bra! Ligger dessutom på kaloriunderskott (räknar ut varje dag hur mycket jag äter). Men blir aldrig av med put magen! Kan du snälla hjälpa mig! Jag håller helt på att ge upp, för de blir aldrig någon skillnad! Jag väger 52,1 och är 160 cm. Ligger på ett kaloriunderskott på ca 300 kcal per dag.

Kram

Förstår din frustration när träningen står still och inget händer. Alla hamnar där någon gång, det gäller bara att ta sig ur det och fortsätta kämpa. Se över punkterna nedanför och fundera på vad du kan göra annorlunda. Och sen undrar jag om du alltid känner dig uppsvullen efter du ätit? Eftersom du inte är överviktig och du tränar hårt så min teori:
1. Äter något du är känslig för, alternativt att du har svårt att bryta ner maten som gör att tarmarna sväller och därav din “putmage” fast du är normalviktig.
2. Vila mer. Du låter inte kroppen återhämta sig utan du tränar för hårt och stressar kroppen för mycket så dina resultat blir lidande.
3. Du måste bryta mönstret och byta ut något du vant kroppen med, till exempel måltid eller träningsform/teknik.
4. Öka ditt kaloriunderskott till 500 kcal.
5.  Börja gör mer omfattande övningar på gymmet som bränner mer kalorier. Till exempel mer av stående militärpress när du tränar axlar, mer marklyft när du tränar rygg, mer core övningar när du tränar mage och mer benböj när du tränar ben.
Ingen fara, kramen! 🙂

IMG_6379

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 tankar om “5 TIPS FÖR ATT KOMMA UR TRÄNINGSSVACKAN”