8 VANOR JAG GÖR VARJE DAG, EN MAT-DAG.

Hej Denice. Jag har efter att ha läst din blogg ett tag lärt mig mycket av dig, du känns som en sund och medveten människa! Jag tränar ca 4 gånger i veckan och vill bygga muskler och även gå ner några kilon. Jag tror dock att jag äter för lite (eller kanske fel?) så jag skulle önska ett inlägg om hur din mat-dag ser ut. Hur mycket mat, när och vad du äter,(före/efter träning osv). Skulle uppskattas så mycket!!
Mvh Maria

Hej Maria, tack! 🙂

I våras innan sommaren så kontrollerade jag mitt intag noggrannare än vad jag gjort under sommaren och nu, jag har hittat en balans för mig som gör att jag kan äta nästan vad jag vill och ändå behålla vikten. Nu har jag inget speciellt mål att gå upp eller ner i vikt, jag vill bara orka träna och må bra. Fast 8/10 gånger äter jag alltid bra mat, men dagar då jag är trött och hängig så kan jag äta mer eller kanske “unnar” mig något, och i slut ändan har jag behållt vikten ändå. Det känns fantastiskt skönt att det funkar ändå att kunna lyssna på kroppen och inte ha massor med strikta regler som ska styra dagarna.

Det finns inget mirakel sätt som funkar för alla eller säger att alla ska äta på ett vis för att man ska lyckas med sitt mål.

IMG_7386

Men jag kan ge dig 8 tips/vanor som jag normalt alltid äter och gör i min vardag.

1. Jag äter alltid stora mängder sallader till mina måltider, 50/50.

2. Prioriterar alltid protein i måltiderna.

3. Äter jag en sallad utan kolhydrater brukar jag tillsätta fetaost eller annan fet källa i mina sallader för att mätta bättre och det funkar jätte bra, oftast blir det till middag.

4. Försöker alltid undvika socker, förutom innan och efter träning.. Då kan jag släppa på reglerna lite. Insulin är anabolt och kolhydrater kan behövas före och efter träning ibland.

5. Direkt efter träningen äter jag proteinshake/150 g kvarg och nån riskaka.

6. Frukost och lunch är måltider jag äter mer kolhydrater eftersom jag känner att jag tränar på morgonen förbrukar mer energi på dagen när jag är aktiv och behöver det mer.

7. Alltid kvällsfika, oftast finn crisp med oftast kokt ägg och kvarg. Det hjälper mig att ladda upp inför morgondagens pass och återhämta mig under natten.

8. Hälso-fil/yoghurt, kvarg, skinka, kyckling,  kött, ägg, havregryn/musli, blåbär, hallon, proteinpulver, Bcaa, sockerfri proteinbar, fettfria popcorn, kaffe med mjölk, kokosolja, paprika, gurka, feta ost, lök, sallad, potatis, creme fraiche, grekisk yoghurt, gröt, heat energidryck, finn crisp och mjukost är några livsmedel och nyckelord som jag äter vanligtvis under en vecka eller en vanlig vardag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

9 tankar om “8 VANOR JAG GÖR VARJE DAG, EN MAT-DAG.”