ALLT HANDLAR OM VILKEN INSTÄLLNING DU HAR – MAT

När man vill börja äta nyttigt så blir oftast det ett tvång från början eftersom man inte är van det.

Jag tycker att istället för att sätta massor med hårda regler och begränsningar med mat som man inte får äta så ska man göra en “byta ut-lista” med allt som man tycker är gott men inte vill äta för resultatens skull. Min hjärna fungerar lite så att det jag inte kan få, det vill jag ha. Så för att slippa den stressen och öka begäret efter onyttigt mat så ersätter jag det mesta med nyttiga alternativ för att ändå kunna få njuta av “god mat “. Nu tycker jag verkligen om hälsosam mat och jag väljer det mer än gärna alla dagar i veckan men ibland får man cravings och det är inte alla som gillar nyttig mat ( från början).

Hur gör man för att uppskatta och njuta av nyttigare mat när allt man vill ha är pasta med gräddsås eller den där kladdkakan som blir så god med Nutellakräm?

Ändra ditt tankesätt. Du VILL ju ha det där nyttigare alternativet egentligen. För du VILL ju nå ditt mål eller hur? Och ju mer tid och energi du ägnar till att fantisera om om den där kladdkakan desto jobbigare blir det. Bort med dom tankarna och fokusera mer på det goda i dina nya vanor istället. Då kommer du uppskatta det mer. Tänk att du ska ägna lika mycket tid till det som till den där kladdkakan du är sugen på.

För det är väl så mycket godare egentligen att få äta dig mätt på en måltid som man vet gör sinnet och kroppen gott?

En byta ut lista kommer i nästa inlägg, Håll ut 😉

IMG_8398

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “ALLT HANDLAR OM VILKEN INSTÄLLNING DU HAR – MAT”