ÄR UNDERVIKTIG, KAN JAG ÄTA VAD JAG VILL?

Hej! Jag har precis kommit igång med träningen efter många om och men, och jag måste säga att du är en STOR inspiration för mig

Jag har en fråga.
Jag väger bara 49kilo, och har nästan inga muskler alls och vill verkligen gå upp i vikt för att nå mitt mål! Så min fråga till dig är om man kan äta precis vad man vill tills man gått upp och har något att bygga muskler osv ifrån. Eller måste man tänka sig för vad man äter för att få bästa resultat?

Tack på förhand! Och tack för att du inspirerar så otroligt mycket <3

Hej! Tack, det är så roligt att höra 🙂

Först och främst så tycker jag att första tiden är väldigt viktig om man är nybörjare.
Du skapar grunden till större framgångar senare, och om du börjar med att äta vad du vill bara för att gå upp i vikt så kommer du få problem sen när du vill få en balans med maten och träningen.
Tänk dig en hundvalp som ska uppfostras, när den är vuxen så är det svårare att lära om den om det blivit fel från början.

Det var ett annorlunda exempel men du förstår kanske du jag tänker?

Så ja, det allra bästa är om du tänker på vad du äter för att få bäst resultat. Då menar jag inte att du måste räkna kalorier, macros, leva på matlådor och aldrig får äta godis utan gör såhär:

1. Ta reda på hur många kalorier du behöver dagligen. ( Jag kan hjälpa till med det och även kostschema om det är så deniceemoberg@hotmail.com )

2. Ät aldrig under det värdet.

3.  Få koll på livsmedlen och dess skillnader. Tex creme fraiche och grädde innehåller ungefär lika många kalorier och lika mycket fett. Eller tex. att du bör veta att en 100 g marabou chokladkaka innehåller över 500 kcal som är ungefär lika många kalorier som en normal måltid.

4. Prioritera, är det mer värt att äta chokladkakan och riskera att bli sockerberoende eller är det mer värt att äta en större portion mat som kroppen kan utnyttja bättre som energi till dina muskler och utveckling?

5. Uppskatta mängden mat du äter, som sagt du behöver inte räkna varje kalori. Men åtminstone börja läsa på innehållsförteckningen så du får ett hum, då blir det enklare att hålla koll på ditt intag så du inte äter för lite.

6. Unna dig, klart du ska få äta god och onyttig mat ibland på helger och andra festligheter. Dina resultat kommer inte att bli lidande utan snarare bättre om du tillför extra energi då och då. Men som jag skrev ovan så är det ingen bra grund att “go yolo” varje dag bara för att du ska gå upp i vikt. Det blir problem sen.

7. Bra, näringsrik ren mat i stora mängder. Det är fritt fram!

8. Sen det viktigaste tipset av alla är att alltid se till att du äter innan/ efter träning så du garanterar att kroppen hämtar energi från maten du äter och inte kroppens egna resurser. Det hjälper dina muskler att växa och återhämta sig mycket bättre!

IMG_5068h

Fortsättning på frågan kommer i morgon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.