ATT KOMBINERA CARDIO OCH STYRKETRÄNING

Lyssnade på styrkelabbets podcast häromdagen angående kondition och styrketräning, och det var väldigt intressant så jag vill gärna dela med mig om det. Men eftersom alla inte kanske har tid att lyssna på det 30 långa samtalet så tänkte jag därför sammanfatta det lite kort här på bloggen.

Först och främst så förstör inte konditionsträningen styrketräningen. Den studien som gjordes då var på möss, och vi är inte möss. Resultatet av den studien blev att hormonerna efter styrkepasset skulle hämmas om man konditionstränade samma pass eller strax efter. Men däremot så kan din prestation påverkas om du startar ditt träningspass med kondition till exempel 30 minuter och ska sedan lyfta tunga marklyft så kommer du garanterat inte kunna lyfta lika tungt och på så vis blir din styrketräning negativt drabbad.

Om du styrketränat ett tag och bestämmer dig för att lägga till 3-4 konditionspass i ditt schema så kan dina resultat bli negativt påverkade av den ökade träningsvolymen om du ökar för fort. Det är bättre att lägga till 1-2 konditionspass i veckan och sedan öka antal pass ju mer kroppen anpassar sig eftersom kroppen behöver tid för att vila och kunna växa sig starkare mellan passen. Går du för hårt ut på en gång så blir det mer stress än nytta.

IMG_1238[1]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “ATT KOMBINERA CARDIO OCH STYRKETRÄNING”