ATT TRÄNA MED VINCE – RUTINER? TYCKER HAN OM DET? ÄR DET SVÅRT ATT HA MED HAN?

Från det att Vince var cirka 3 månader så började jag märka att han började få regelbundna rutiner vilket gör det mycket enklare att anpassa mina rutiner också. Nu är han 4 månader mycket mer självgående. Han kan roa sig själv genom att utforska med händerna, leka med en leksak eller bara observera omgivningen. Just nu är det en riktigt drömmig ålder att ta med han på gymmet då han varken går eller kryper än och nöjer sig med minsta lilla stimulering. Jag försöker verkligen ta vara på den här tiden. För i början när han var mindre så kunde han bli snabbare hungrig på oregelbundna tider osv, så man visste aldrig riktigt när den “bästa” tiden var att planera in träningen. Men då chansade jag och fick bara ta det som det kom, jag tänkte att all träning är bättre än ingen träning även om det blir lite hackigt.

En annan sak som är bättre nu förutom rutinerna är att Vince har vant sig nu med gym miljön också.
Men nu till ämnet – SÅ HÄR SER MIN OCH VINCE GYMRUTIN UT:

Varje morgon vaknar han mellan 06 – 08,  då får han sin frukost sen gör jag mig i ordning och äter frukost själv. Strax efter så åker vi till gymmet. I min gymbag packar jag ner hans lunch och lite extra blöjor så när jag är klar med mitt pass så matar jag han innan jag åker hem. Han äter var tredje timme ungefär så det blir perfekt timing. Då kan jag äta i lugn och ro när jag kommer hem efter träningen utan att behöva ta hand om en grinig bebis det första jag gör.

Vad säger gymmet om att du tar med bebisen när du tränar?
Vi känner ägarna på Gymmet Stockholm väl och dom har inget emot att Vince är med mig när jag tränar. Ibland har de hjälpt till att vara barnvakt. Men i Spanien så var det inte lika populärt. Dock skyllde de på att det var medlemmarna som tyckte att det var jobbigt. Men trots det så övertalade vi receptionisterna att ta med han in och när vi väl var inne på gymmet så fick vi beröm över hur målmedvetna vi var och tränade ihop som familj.

Tycker Vince att det är jobbigt att vistas på gymmet? I början tror jag att han tyckte det inte var lika roligt. Men då tvingade jag också på han hörselkåpor som han bokstavligen hatade haha. Men nu tror jag att han tycker det är rätt roligt. Folk kommer fram och pratar med han och det finns mycket att kolla på. Brukar ställa han vänd mot mig så vi har kontakt hela tiden trots att jag har hörlurar i.

Blir du ofta avbruten i din träning av Vince? Isåfall vad gör du för att få ihop träningspasset ändå?
Nej inte alls ofta, det kan bli lite längre vila mellan seten men då lastar jag på lite extra vikt och kompenserar det istället. I västa fall får jag ta en paus och köra den sista delen efter jag tagit hand om Vince. Det funkar bra om man kör exempelvis två muskelgrupper.  Då tränar jag andra muskelgruppen efter pausen bara 🙂 Men det hände bara mest i början när han var liten och åt mer oregelbundet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.