BLEV INTERVJUAD AV MSR

IMG_1832[1]

Denice Mobergs 3 bästa övningar för ryggen!

Träningsglädje, inspiration och ett hälsosamt tänk sammanfattar Denice Mobergs framgång på Instagram. Här delar hon med sig av sina bästa övningar för ryggen!

Hej Denice, du har hela 162 000 följare på ditt instagramkonto @deniceemoberg. Vad tror du är det som gör att du inspirerar så många människor?
– Mitt konto är jag, min vardag och min livsstil där ingenting är upplagt för att få mer likes. Jag älskar det jag gör, speciellt när jag vet att jag omedvetet hjälper andra samtidigt. Min positiva inställning till träning och hälsa smittar förhoppningsvis av sig till andra och gör att de blir inspirerade att nå sina mål när det känns som jobbigast!

Vad är hälsa för dig?
– Det börjar inifrån. Jag tror att oavsett om du äter nyttigt och tränar sju dagar i veckan behöver det inte vara hälsosamt för dig om du känner att det är ett ångestframkallande måste. Många blir stressade av bilder på sociala medier och hur andra lever sina liv och offrar allt för att göra likadant. Det är inte hälsosamt. Du måste göra val i livet som du mår bra av och som fungerar långsiktigt. Det är alltså helt okej att unna dig en chokladbit och vila när du känner för det utan att få dåligt samvete.

Hur tränar du helst själv?
– Jag älskar att springa ute. Då kan jag stanna när jag vill i mina intervaller och lyssna på musik utan att bli avbruten. Annars varierar jag gärna träningen med vänner eftersom det är ett roligt sätt att umgås på!

Till sist – vilket är ditt bästa tips för att få in träningen i vardagen?
– Ha framförhållning och anpassa din träning efter dagarna. Om du måste kliva upp tidigare än vanligt för att hinna, gör det! I början och efter uppehåll är det jobbigast, men gör du någonting ofta blir det en vana. Så mitt tips är att du ska vara stolt över de gånger du tar dig i kragen och tränar, men tillåt dig inte att ha dåligt samvete för de gånger du inte orkar. Det absolut viktigaste är att du inte ger upp och slutar helt. Ge det tid, till slut kommer det automatiskt!

 

DENICE MOBERGS 3 BÄSTA ÖVNINGAR FÖR RYGGEN

MARKLYFT
– Den här övningen aktiverar flera muskler och gynnar din muskeltillväxt i allmänhet.
Gör såhär: Stå axelbrett med fötter och armar. Lägg stången nedanför fötterna och greppa tag stången med ena handflatan utåt och andra handen inåt för bästa grepp. Böj knäna och lyft upp stången med rak rygg och bröstet utåt utan att svanka. Lägg kroppsvikten på hälarna och inte tårna. Stången ska vara nära smalbenen och i toppläget ska du stå upprätt med hela kroppen. I den excentriska rörelsen tillbaka gäller det att spänna bålen och fortsätta ha ryggen rakt hela vägen ner till golvet.

LATSDRAG
– Den här övningen gör jag alltid på mina ryggpass, ibland kombinerat med chins.
Gör såhär: Greppa tag om stången lite bredare än axlarna så att överkroppen bildar ett V. Dra stången mot ditt bröst och försök att inte svinga bakåt med kroppen. Jag rekommenderar att inte låta axlarna följa med rörelsen för mycket, utan ha dem stilla för bästa kontakt i latsen.

SITTANDE RODD MED BRETT OCH SMALT GREPP
– Det här är också en övning jag alltid gör på mina ryggpass.
Gör såhär: Ha rak rygg. Tänk på att trycka ut bröstet och bak med axlarna så gott du kan när du drar vikten mot dig. I den excentriska fasen tillbaka ska du hålla emot vikten och inte följa med för mycket med överkroppen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.