BRA KOSTTILLSKOTT FÖR STYRKETRÄNING

Jag har fått många frågor kring vilka kosttillskott jag använder så jag tänkte göra en lista med produkterna och en enkel förklaring så alla förstår oavsett nivå.

PROTEIN PULVER ( ISOLAT & KASEIN )  – Detta är nog det mest användbara kosttillskottet, jag använder det i matlagning, bakning och i vanliga måltider men framför allt efter min träning för att förhindra muskelnedbrytningen. Skillnaden mellan ISOLAT och KASEIN är att isolat frigörs snabbt ut i kroppen och krävs ingen större ansträngning för kroppen att bryta ner proteinet, alltså väldigt bra direkt efter träningen. Kasein är ett långsamt protein som tar flera timmar att bryta ned vilket gör det till ett utmärkt kosttillskott att ta på kvällen innan läggdags eller att blanda i maten under dagen för att få en mer långvarig energi, till exempel havregrynsgröten eller proteinpannkakorna. Jag använder mig av Tyngre´s produkter

BAK PROTEIN – Detta använder jag istället för mjöl och annan utfyllnad när jag vill tillaga maten i högre temperaturer eftersom aminosyrorna förstörs av för hög värme.

KREATIN MONOHYDRAT – Jag upplever att jag blir starkare när jag ätit kreatin under en period och det gör att man kan utmana sig själv i träningen och det blir roligare. Musklerna består av 70% vatten och kreatinets uppgift är att binda vätska för minska mjölksyra-attacken i dina muskelceller. Många kan uppleva att de ökar i vikt i samband med detta kosttillskott men jag känner ingen större skillnad.

PRE WORKOUT – Innehållet kan skilja från produkt till produkt men de flesta innehåller koffein uppiggande ämnen, det hjälper mig verkligen dagar då kan känner mig hängig och trött. Nu har det blivit att jag dricker det nästan inför varje pass bara för att det ger en kick och pumpen i musklerna blir tydligare och jag svettas mer, 3 egenskaper som jag gillar när jag tränar. Jag skulle dock inte rekommendera eller påstå att man behöver det för att lyckas med ett bra pass för det är inte sant, allt sitter i huvudet!

BCAA- Det är små beståndsdelar utav ett protein som kallas aminosyror och BCAA innehåller de 3 viktigaste för muskeluppbyggnad: Leucin, isoleucin och valin. Du kan dricka det när som helst på dygnet men för att få bästa effekt för muskeluppbyggnad rekommenderar jag att dricka det under passet, och även kankse blanda i en skopa i din vatten flaska som du dricker under dagens gång.

ÖVRIGT LYX – Tack vare NOCCO och Barebells så kan jag unna mig både proteinbars och energidrycker som hjälper min vardag otroligt mycket mot trötthet och hunger.

IMG_7940

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

13 tankar om “BRA KOSTTILLSKOTT FÖR STYRKETRÄNING”