BRÖSTEN ÄR INGEN IKON FÖR SJÄLVKÄNSLA

 

1. Jag blir också ledsen, för att ännu en ung driven tjej blivit ännu en i mängden av alla fitnesstjejer som av olika sociala anledningar känner sig tvungna att göra om sitt utseende för att vara tillräckligt ”snygg”. Kan man inte vara kvinnlig nog med små bröst?

2. Varför är det viktigt att upprätthålla det närmast omöjliga idealet att ha lite kroppsfett på till exempel magen, samtidigt som brösten är Vad är det som driver någon att genom kirurgi ändra sin kropp, hellre än att ändra synen på sig själv? Var kommer missnöjet ifrån?

3. Du har peppat oss läsare att vara nöjda med oss själva och fokusera på att äta hälsosamt och träna för att bli starka, snarare än att fokusera på utseende. Vad tänker du att en bröstförstoring förmedlar till de som kanske redan är osäkra över både sin kropp överlag och extra osäkra just vad gäller brösten?  Om inte ens en fitnessprofil är nöjd med sin kropp utan måste operera sig för att känna sig trygg i sig själv, hur ska vi andra tänka för att lyckas bli nöjda? Borde alla operera sig? Och förespråkar du generellt operation före typ samtal?

Tack för din välskrivna kommentar, jag tänker att jag svarar så utförligt jag kan för det är som du säger, alla tänker inte lika och ditt perspektiv på detta ser annorlunda ut jämfört med mitt perspektiv. ( mer av kommentaren finns under inlägget Q&A Bröstförstoring )

1. SVAR: 

Ingen har tvingat mig. Det handlar inte om att känna sig tillräcklig eller tillräckligt snygg. Alla kvinnor oavsett kurvor ÄR tillräcklig precis som dem ser ut. Har man glimten i ögat och fötterna på jorden så kan man gå hur långt som helst och då har utseendet ingen påverkan alls. Kolla på exempelvis Ed sheeran, han är inte i min smak men jag tycker han gör ett grymt inflytande i musikvärlden och jag skulle aldrig värdera han högre bara för att han opererade näsan? Och jag värderar han inte lägre bara för att han inte är i min smak? Hans musik skulle fortfarande vara densamma.

Att automatiskt döma någon för dålig självkänsla för att de gör en kroppslig förändring är egentligen bara en åsikt från fel synvinkel. Jag har ALDRIG känt mig tvungen att operera mina bröst för att passa in, jag tänkte helt enkelt bara att det skulle passa mig att få fylligare bröst att det skulle bli fint, precis som att jag skulle ändra hårfärg och sätta i löshår. För mig har det aldrig varit något missnöje och därför aldrig funnits en tanke på samtal, jag tyckte det kändes spännande med en förändring bara. Däremot om förändringen skulle ha grundat i ett djupare missnöje som egentligen inte har med brösten att göra kan det vara klokt att prata om problemet först innan man bestämmer sig för att förändra det yttre.

Du är 100% kvinna så länge du har en vagina, därefter får du se ut hur du vill. Och då räknas även storleksförändring på brösten.

2. SVAR:
Jag vet inte om du syftar på mig eller i allmänhet, jag kan inte känna igen mig i ditt tänk iallafall. Vilket ideal, det finns massor med ideal? Idealet är väl ändå att känna sig snygg och bekväm i sig själv. Vissa fördrar att känna sig stark på gymmet och ha extra massa kring lår och rumpa medans andra kämpar för att få smala lår och smal midja och kunna springa långa lopp. Båda delarna är lika vanliga, jag får mail dagligen kring detta ämne. Varför är det viktigt? Jo för att dessa tjejer vill känna sig vacker, de vill känna sig nöjd. Synen på sig själv ändras när man uppnår mål man inte trodde man klarade av och när man successivt ändrar livsstil till det man önskar. Ett mål kan vara att ta sig från soffan till gymmet, ett annat mål kan vara att bli av med höjdskräck, skaffa tatuering eller klara av en presentation på jobbet. Oavsett så får du bättre självförtroende och mår bättre när du gör saker för dig själv. I detta fall så unnade jag mig denna bröstoperation för att jag tyckte att det skulle bli fint, men jag har ändå jobbat för pengarna. Jag hade aldrig haft möjligheten för ett år sedan.

3. SVAR:
Vad jag gjort är för min egen skull,
jag kan inte låta bli att göra det bara för att “om” det skulle påverka andras sätt att tänka kring DERAS bröst? Det vore jättekonstigt, och för mig skulle det vara ett tecken på sämre självkänsla än att göra det man faktisk vill och inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Det handlar inte om att jag inte är nöjd med min kropp. Jag är jättenöjd. Det handlar heller inte om att jag har dålig självkänsla. Jag vet vem jag är och att jag försöker vara 100% ärlig och ödmjuk i alla situationer.

Hade jag gått efter andras åsikter så skulle jag inte ens kunna sminka mig, tänk om folk tror att jag tycker att jag är ful för att jag vill sminka mig? Så när blev bröstoperationer ett tecken på bra eller dålig självkänsla? 

Du skriver “ni andra” som att jag vore någon “ikon” eller ett “ideal” men jag kan säga dig att vi är på samma plan. Jag är inte bättre än någon annan varken utseendemässigt eller kunskapsmässigt. Det handlar bara vad man prioriterar sin tid och energi till. Allt jag har åstadkommit med kan du också klara av, jag är ingen superwoman, bara en helt vanlig tjej som har hittat sin passion i livet typ. Bara för att jag gör en sak så betyder inte det att jag uppmanar alla att göra det, isåfall hade jag skrivit det. Men det är ytterst sällan jag uttrycker mig så för jag VET att vi alla har olika förutsättningar och olika perspektiv på saker och ting.

Detta blir mitt sista inlägg och mitt sista ord om varför jag gjorde min bröstförstoring.

IMG_1082hj

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 tankar om “BRÖSTEN ÄR INGEN IKON FÖR SJÄLVKÄNSLA”