CARDIO EFTER BENPASS?

Hej Denice,
Tack för en så bra och inspirerande blogg och Instagram:)
Jag har en fråga angående styrketräning och kondition. Nu tränar jag styrka 4 ggr i veckan, ben, överkropp, ben och överkropp. På mina överkroppspass har jag nu sista veckorna lagt till 15 min på crosstrainern.
Min fråga är då, påverkar detta återhämtningen och resultatet av mina ”ben” dagar? Bör jag lägga cardio samma dag som ben passen istället?

Är en tvåbarnsmamma och båda under 2 år och har en hektisk vardag så flera träningsdagar per vecka blir svårt att klämma in.

Ha en fin dag
Mvh Petra

Hej Petra, nej det spelar ingen större roll. Det är bra att du avslutar med konditionsträning men jag personligen skulle föredra att göra det på mina överkroppspass men om du sparar tid att att göra bort det på dina benpass så är det ingen kris så länge du inte har som mål att stå 1 timme och tok-springa, då övergår ditt styrkepass till ett uthållighetspass och du förlorar en del av hypertrofin som tillför till mer tillväxthormoner än vad konditionsträningen gör vilket är synd om ditt mål är att bygga muskelmassa.

Så ja, du kan träna konditionsträning både på överkroppspassen och benpassen, men prioritera hellre längre konditionsträning på dina överkroppspass. Alternativet är om du byter ut crosstrainern till rodd maskinen på dina benpass så belastas inte samma muskler.

/ Denice

IMG_8495

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 tankar om “CARDIO EFTER BENPASS?”