CHEAT DAYS?

Jag har ingen speciell dag då jag frossar i mig mat eller så kallad “cheat day”. Det har jag inte samvete för och jag tycker inte att det är gott att vräka i sig massor med onyttig mat på en och samma dag, det gör mig nästan äcklad av tanken. För mig betyder ätardagar att man ska njuta av den mat man annars tycker är för onyttig för att ha i sitt kostschema. Och om jag enbart tillåter mig att äta något onyttigt tillexempel på Lördagar så går jag och tänker på den dagen hela veckan. Det blir ett begär som inte är sunt för huvudet, för i vissa fall när Lördagen väl kommer behöver man inte ens vara sugen på det? men ändå så har jag gått och fantiserat hela veckan om den där kladdkakan eller pizzan helt i onödan. Det blir en inre stress så jag tycker det är mycket bättre att tillåta sig själv att äta något gott när du verkligen ÄR sugen och njuta utav det då, och oftast behövs det inte så mycket för att begäret ska försvinna.

Då menar jag såklart inte att du ska äta något onyttigt varje dag bara för att du blir sugen, prioritera och välj stunderna med omsorg, ställ dig frågan “Vill du verkligen ha det där?” och “Vad är det att unna sig egentligen?” Ha sunt förnuft och tänk på att ibland är faktiskt det nyttigare valet kan vara mer “unnat” än den där chokladkakan för kropp och själ.

Jag mår alltså som bäst och håller mig mer motiverad att äta nyttigt när jag inte har för hårda regler, viljan till att vilja äta bra mat blir lättare när jag får välja mina stunder med frestelser.

IMG_1707

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “CHEAT DAYS?”