DÅLIGT MED HÖGINTENSIV CARDIO EFTER STYRKETRÄNING?

Hej Denice!
Först vill jag bara säga WOW vilken inspo du är! Sjukt grymt jobbat!
Jag har iallafall en liten fråga som jag skulle vara väldigt tacksam över om du hade lust att svara på. Det handlar om att kombinera styrka med kondition. Vet att du skrivit nått om detta tidigare men alltså om jag kör tex ett tungt benpass innan jobbet på morgonen om jag sedan på kvällen blir sugen på att gå ut och springa, kommer det påverka min återhämtning efter benpasset på något vis? Jag har alltid tänkt att jag bara kan köra väldigt lågintensiv cardio (typ promenad) för att behålla en maximal muskeluppbyggnad men är osäker på om det bara är nått jag fått för mig?

Kram!

Hej, tack så himla mycket! 🙂

Nej jag tror inte att det påverkar din muskeluppbyggnad negativt. Beroende på din intensitet i konditionsträningen så kan det bli ytterligare en påfrestning för musklerna om du tänker springa flera mil det snabbaste du kan, men håller du ett lagom snabbt tempo som du känner att du klarar av så tror jag att det inte spelar någon roll. Vi alla är olika och svarar på olika träningsformer, testa dig fram och se om det fungerar för just dig. Bara för att en person gör så behöver det inte stämma i ditt fall.

Är du jätte sugen på att träna högintensivt ändå så gör det om du vill, men jag skulle nog ha fördelat mitt högintensiva konditionspass en annan dag dels för att jag vill prestera bra när jag springer, vilket inte går så bra om jag redan är trött av styrkepasset och för att återhämtningen kan bli lidande, (är lite osäker men det är vad jag tror).

Av mina egna erfarenheter så tycker jag att lågintensiv konditionsträning kan hjälpa mot träningsvärken i och med att blodcirkulationen ökar och musklerna blir varm, så vill du ge återhämtningen lite hjälp på traven kan du testa det!

Hoppas du fick svar / Kram Denice

IMG_3292

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “DÅLIGT MED HÖGINTENSIV CARDIO EFTER STYRKETRÄNING?”