DÄRFÖR SKA DU VÄRMA UPP

När du värmer upp så smörjs lederna, hormoner och nervsystemet aktiveras så musklerna förbereds för kommande belastning. Blodet transporterar lättare syre till musklerna och skaderisken minimeras.

Beroende på vad du gjort innan om du jobbat eller sovit så behövs det mer eller mindre uppvärmning. Har du till exempel gått till gymmet eller arbetat precis innan du ska träna så behövs det inte lika lång tid uppvärmning som om du tränar när du precis vaknat. När du värmer upp så bör det först ske en allmän uppvärmning som gör att du får igång blodcirkulationen, hjärtat, lungorna och sedan även en centrisk uppvärmning som aktiverar just den muskeln du vill träna. Uppvärmnings tiden kan vara allt mellan 5-15 minuter och hur du egentligen värmer upp spelar inte jätte stor roll. Även om du ska träna ett axelpass så kan du starta med lätta knäböj för att få igång kroppen och sedan börja värma upp med en valfri bröst övning, till exempel militärpress eller hantellyft.

Detta är vad jag personligen skulle rekommendera för att jag vet att det funkar, för mig men om du vill läsa mer om det så kan du kolla in länken här. ( Observera att jag inte tagit material från denna sida utan vill bara ge er mer information om det jag pratar om)

Kram

IMG_7283

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “DÄRFÖR SKA DU VÄRMA UPP”