DET ÄR INGEN MERIT ATT VARA PÅ GYMMET LÄNGE

Nu pratar jag om styrketräning för muskelvolym. Det händer att jag ser och läser inlägg där tjejer och killar skriver att de har varit på gymmet 2 timmar, 3 timmar eller 4 timmar till och med. Då tänker jag vad tusan har dom gjort egentligen på dessa timmar som har gjort att man ens klarar av att vara där så länge? När jag tränat 1,5h så är jag oftast så skakig och trött att det till och med är tungt att skaka proteinshaken. Du kommer inte få bättre resultat ju längre du är på gymmet och det är inte hållbart i längden, det känns som om det är för mycket snack och för lite verkstad, Jag tycker det är bättre att träna intensivt och kontrollerat, och med det menar jag att du har koll på din vila mellan dina set och att du successivt blir svagare under passets gång. Det är ett tecken på att du utmanar musklerna och belastar dem tillräckligt. Men om du inte känner någon skillnad och fortsätter köra i en timme till eller mer så vilar du antingen för länge, pratar för mycket eller tränar för lätt. Håll hög kvalitet på dina pass!

Självklart tränar vi olika på gymmet. Personer som vill öka i styrka behöver oftast mer vila mellan seten eftersom de tränar med väldigt tunga vikter, och personer som tränar konditionsträning direkt efter gympasset tränar oftast lite längre och det är inget fel med det. Jag vill inte att ni ska tro att jag drar alla över en kant, jag har full förståelse att vi tränar för olika mål.

Tack för alla fina kommentarer!  Jag kommer gå igenom alla och försöka göra så många läsvärda inlägg jag kan under helgens gång. <3

Kram Denice

IMG_5004[1]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “DET ÄR INGEN MERIT ATT VARA PÅ GYMMET LÄNGE”