DET BÖRJAR ALLTID OSKYLDIGT – ÄTSTÖRNINGAR

Hur får man en ätstörning?

Oftast vill man väl, det börjar smått och man kan inte speciellt mycket så man tror på allt som står på internet, alla rubriker i tidningarna och på alla påståenden  från plastikopererade tjejer som hävdar att de gör si och de gör så. Man har för lite kunskap helt enkelt och förstår inte hur viktig helheten är. Det är som att bara lära sig orden och inte grammatiken när man lär sig ett nytt språk. Det blir fel för man vet inte HUR man ska använda orden för att det ska bli rätt.

Jag är i kontakt med många tjejer som mår dåligt och har/haft ätstörningar och ingen av dessa tjejer är osmart eller svag i sin personlighet, det är ambitiösa tjejer som vill för mycket på en gång och har svårt att se gränserna. De är ofta så inrutade och fokuserade på att nå sitt mål så de hinner aldrig reflektera över sitt beteende eller sin livsstil, förrän det är försent och gränsen är nådd för länge sen. Vissa kallar det livserfarenhet och andra vill bara glömma den jobbiga perioden.

Så för att inte hamna där, bredda synvinkeln och var kritisk. Hitta en hållbar lösning som du tror du kan utvecklas med.
Exempelvis börja med att ta bort allt socker men fortsätt ät vanlig och nyttig mat. Börja träna några dagar i veckan och öka sedan om du känner att det går bra. Om du läser något intressant, ta reda på om källan är trovärdig. Får du höra samma sak från flera olika håll är det antingen sant eller bara en trend/myt. Ta ditt ansvar och förstå varför påståendet skulle vara det ena eller det andra.

IMG_5113b

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

11 tankar om “DET BÖRJAR ALLTID OSKYLDIGT – ÄTSTÖRNINGAR”