DET HÄNGER INTE PÅ ETT PASS – DETTA AVGÖR OM DU FÅR RESULTAT

Javisst är det bra att ha disciplin och gå till gymmet även dagar man är trött eller när man inte har tid.
Det är grymt bra gjort eftersom det krävs ett stark psyke för att få till ett bra pass och pressa sig igenom smärtan. Men det är också viktigt att veta att även om du vilar en dag extra ibland så kommer inte dina resultat att bli sämre, allt handlar egentligen om dina långsiktiga vanor. Majoriteten av dina bra pass kommer väga upp dina dåliga dagar så länge du utför fler bra pass än dåliga.

Därför är det ingen panik om du känner att du måste vila en dag extra ibland för sannolikheten till att du får till ett grymt bra pass dagen efter när du är utvilad och taggad är större än att stressa igenom ett träningspass du egentligen inte har tid eller ork med.

För nybörjare som inte har vanorna och rutinerna än så kan det också hända att man sätter ribban för högt och osäkerheten/ motivationen gör att man tränar färre dagar än vad man önskar. Men såna tillfällen anser jag att det bara är att gå ner och köra, face it! Lär dig och nöt in rutinerna och övingarna även om träningspassen inte blir perfekt. I detta fall är det rutinerna du ska prioritera, du kommer inte få nya bättre vanor av att stanna hemma, och du kommer framförallt inte bli duktigare på det du gör om du avstår från det.

När jag var nybörjare så började jag med 4-5 dagar och jag höll fast vid det i flera månader men ibland så blev det bara 3 dagar, och från början fick jag lite dåligt samvete att jag inte levde upp till kraven jag hade, men då slog det mig att det inte gör något för jag VET att jag kommer fortsätta träna lika hårt och det bara var en tillfällighet att det blev färre träningsdagar den veckan. Jag hade ju bestämt mig för att lyckas och ingenting skulle få stoppa mig, speciellt inte min negativa inställning och besvikelse över saker jag inte hade gjort. Hur ska man kunna lyckas med något om man lägger energin på fel saker?

Nej, så jag ändrade mitt tankesätt och var glad över allt jag faktiskt hade klarat av. Och här sitter jag och har kommit längre än vad jag någonsin drömt om både fysiskt och psykiskt. 

Så det jag vill säga är att vila om du måste, fundera på vilket mål du har. Vill du komma igång med träningsrutinerna är det bara att göra det bästa av situationen och nöta på. Har du kommit igång redan redan och vet att du kommer fortsätta med detta så vila för gudsskull, du behöver antagligen det om du är låg på energi. Och det viktigaste av ALLT – det är inte kvantiteten utan det är kvaliteten på dina pass som ger resultat.

IMG_8069

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 tankar om “DET HÄNGER INTE PÅ ETT PASS – DETTA AVGÖR OM DU FÅR RESULTAT”