DIN INSTÄLLNING GÖR SKILLNAD

Vad inspirerar mig att träna 5-7 dagar i veckan? Helt ärligt så skulle jag vilja svara “jag vet inte jag älskar det bara”.

Men efter lite fundering så inser jag att det finns massor med anledningar som gör att jag fortsätter och kämpar även när det känns som tyngst, jag mår så otroligt bra av den här livsstilen och på köpet får jag en välmående och snygg kropp. Jag är dessutom lite av en tävlingsmänniska och tänker “kan hon/han så kan jag” för jag menar vad är det EGENTLIGEN som gör att man “inte kan” ? Jag fattar inte det där för allt handlar om din inställning och prioritering, vill man någonting tillräckligt mycket så gör man tid för det och går det inte första gångerna så fortsätter man tills det blir vad man tänkt sig. Det handlar om att bestämma sig och aldrig ge upp, man måste förstå att alla förändringar man gör i livet behöver sin tid för att det ens ska kunna bli en förändring. Många som börjar att träna slutar efter några veckor efter nyårslöftet på grund av olika anledningar och en av anledningarna kan vara att man inte klarar av att leva upp till sina nyårskrav till 100% och börjar fuska med maten eller ställa in träningen på grund av brist av tid och motivation.

När det sker är det lätt hänt att man får dåligt samvete och ger upp för att man tycker inte att det är någon mening längre och skjuter upp det för att börja om nästa vecka (som aldrig blir av). Jag kan förstå att det känns tungt efter ett uppehåll med träningen att man inte är lika stark som förut, och jag kan förstå att man faller för frestelser om man ändrar sina matvanor, och jag förstår också att det inte är motiverande att styrketräna när man inte vet om man gör rätt eller fel. Det är precis som det ska vara, det är faser som alla går igenom och det viktiga är att du är medveten om detta och inte ger upp! Bara för att du åt pizza istället för sallad betyder inte att hela dieten är förstörd, eller bara för att du bara hunnit tränat 1 pass den veckan så är inte den veckan inte bortkastad för det. För varje liten sak du gör räknas, oavsett om det blir ett dåligt träningspass så är det ändå ett träningspass för det viktigaste av allt är att du försöker.

Man ska vara nöjd över saker man faktiskt GÖR och inte lägga så mycket negativ energi över saker man INTE GÖR, resultaten kommer när du minst anar det.

Kram <3
IMG_4117

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “DIN INSTÄLLNING GÖR SKILLNAD”