EN DÅLIG START BETYDER INTE ALLTID DÅLIGT SLUT

Jag märker att många, inklusive jag själv en gång i tiden drog allt över en kant när något inte blev som jag tänkt mig. Senast igår läste jag en statusuppdatering där en tjej skrivit ” jaha denna månad började ju bra, först punktering och sedan förkylning på det ”  och allt för ofta så upplever jag många ger upp direkt bara för att träningspasset börjat dåligt. Men saken är att dessa dåliga stunder är bara en tillfällig känsla. Den känslan är inte mer kraftfull än du tillåter den att vara. väljer du att intala dig själv och acceptera att det kommer bli en dålig månad bara för att den inte började optimalt så är chansen att ditt sinnestillstånd och dina resultat kommer bli i samma nivå. Varför låta det ta så mycket energi ifrån dig när du kan skapa ny energi? Likaväl som om du står på gymmet och blir avbruten för att någon ringer så behöver inte passet sluta dåligt för det.

Om du får ett oväntat avbrott som gör att du tappar fokus för en stund, börja om och utgå utifrån det och fokusera på andra halvan av ditt pass istället. Kör extra hårt och se till att du inte låter den negativa energin avgöra om ditt pass blir bra eller inte, för det är du som bär ansvaret, inte han som ringde och störde dig.

Detta kanske låter klyschigt men vi lever i nuet, inte alltid mentalt men realistiskt sett så lever vi i nuet. Man kan inte starta sin dag med att klaga över vädret och tro att hela dagen kommer bli sämre bara för att man inte vaknade upp med fågelkvitter och solsken. Jag brukar tänka att miljön du skapar inom dig det är det du ser omkring dig, ibland kan regn vara ganska vackert om du väljer att se det så.

Samma sak händer när du gör en livsstilsförändring, om du fokuserar på alla gånger du misslyckats så kommer du känna att du inte kommit någon vart alls med ditt mål trots att du kämpat i flera månader medans om du tänker på allt bra du faktiskt gjort så kommer du förstå hur långt du kommit. För du hade ju ändå kunnat struntat i allt eller inte ens testat att försöka? Då hade du inte ens upplevt denna frustration av att vilja lyckas ännu mer. Nyckeln i detta upplever jag är att utnyttja denna frustration till något positivt och kämpa ännu hårdare, dessa månader är bara början på din resa och varje bra val du gör räknas. Ibland är man bara människa och det är helt okej att släppa på reglerna då och då. För så länge du har viljan att fortsätta så kommer du att fortsätta och när du inte ger upp så kommer du att nå ditt mål förr eller senare. Motgångar tillhör alla personliga resor vi gör i livet, man behöver bara acceptera dem och se det som en del i att lyckas. Ett negativt tänkande kommer aldrig ge ett positivt slut, just keep going <3

IMG_4281

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “EN DÅLIG START BETYDER INTE ALLTID DÅLIGT SLUT”