EN VANLIG MATDAG – GRAVID

Jag har fått frågor kring min kost nu när jag är gravid så tänkte skriva lite kort vad jag vanligast och helst äter på dagarna. Det är inte jättestor skillnad på hur jag brukar äta :). Direkt när jag vaknar, innan frukost har jag fått craving på Barebells chokladmilkshake så jag dricker en sån varje dag medans jag sminkar mig. Denna vana började första veckorna av graviditeten när jag kände mig svag och orkeslös på mornarna, jag kan tänka mig att det var mitt ” morgon illamående ” som alla gravida pratar om, men för mig kändes det mest som blodsockerfall och hjälptes direkt när jag åt något. Nu kan jag inte vara utan den haha!

Frukosten brukar bestå av typ 4 olika alternativ beroende på vad jag ska göra och vad jag har hemma:
Detta äter jag 8/10 gånger:
1. Fil med hallon, havregryn, granola, kanel och sockerfri sirap – funkar jättebra direkt innan träning

Men ibland också:
2. Lättyoghurt med vassle proteinpulver, frysta bär, havregryn och banan – funkar också jättebra direkt innan träning
3. Lättyoghurt med kasein proteinpulver med någon av ovanstående topping – Äter som kvällsmål eller frukost när jag vill vara mätt lite längre eller om träningen sker lite senare.
4. Havregrynsgröt med kasein/ vassle, frysta hallon och varierande topping – Äter också helst innan sovdags eller som frukost om träningen dröjer lite då det tar lite längre tid för kroppen att använda energin.

Mellanmål: 
* Äpplen går åt lite mer än vanligt nu, det är bara så väldans gott av någon konstig anledning 😉
* Hårdbröd med, kokt ägg, ost eller avokado med koffeinfritt kaffe och mjölk.
* Fil med olika toppings
* Proteinbar/ protein milkshake
* Är jag hungrigare så äter jag gröt

Lunch/middag
*Eftersom linus dietar 6 dagar i veckan nu så gör han matlådor med kyckling, ris, broccoli och tomater som jag också brukar få äta av.
* Matiga sallader med olika innehåll som feta ost, bönor, lax, kyckling, paprika, tomat, gurka, kål, bulgur, avokado m.m
* Kycklingtacos
* Grillad kyckling/lax med rostad potatis, feta ost-sallad och smaksatt lätt creme fraiche ( älskar deras såser, har det till allt)
* Gröt med kasein med topping och eventuellt en frukt

Kvällsmål:

Beroende hur duktigt jag ätit under dagen så äter jag olika mycket på kvällen men oftast brukar det bli “frukostmat” tillsammans med två kokta ägg. Just nu har jag fått dille på de nya glassarna från Barebells så i samband med att vi kollar på film eller någon serie så brukar det bli kvällens snacks (också). Utesluter inte den riktiga maten 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “EN VANLIG MATDAG – GRAVID”